Sharp: rövidesen jönnek a passzív 3D TV-k?

1. Oldal

Az LG Chem vegyipari cég és a Sharp passzív szemüveggel nézhető polarizált 3D képernyőkhöz használható film szállítására vonatkozó megállapodást készülnek kötni, és az üzletből még az LG Electronics TV gyártása is hasznot húzna.

Sharp_FPR_3D_panel.jpgA Korean Times beszámolója szerint mérföldkő az LG számára, hogy az először az általa gyártott passzív szemüveggel nézhető polarizált 3D TV-knél alkalmazott FPR technológia szabadalmaztatott filmjét a Sharp is használja majd.

A neve elhallgatását kérő, de a megállapodás létrejöttében közvetlenül résztvevő magas rangú LG vezető elmondása alapján az LG Chem a Sharp nagyképernyős 3D TV-ihez használható filmeket fog szállítani fokozatosan növekvő mennyiségben az elkövetkező öt év során. A LG Chem számára az üzlet inkább a költséghatékonyságról szól, ugyanis abban bízva, hogy tovább bővítheti a 3D technológiai film vásárlói körét a Sharp a korábbi ajánlathoz képest kedvezményes áron kaphatja meg azt.

Az LG mellett a Toshiba, a Philips és számos kínai TV gyártó már több mint egy éve kínál FPR technológiát alkalmazó 3D TV készülékeket, és legújabban a Panasonic és a Sony (egyelőre csak Kínában) is megjelent a piacon ilyen modellekkel. A nagy TV gyártók közül úgy tűnik már csak a Samsung ragaszkodik az aktív képzáró szemüveggel nézhető 3D TV technológiához.

Az persze nem csoda, hogy a katasztrofális veszteségekkel küszködő ezért a költségcsökkentés érdekében mindenre hajlandó nagy japán TV gyártók nem idegenkednek az LG 3D TV technológiájától. Ezzel ugyanis alacsonyabb költséggel állíthatóak elő 3D TV képernyők, ráadásul az ezek 3D képének nézéséhez szükséges passzív polarizált szemüvegek is olcsóbbak.

Egy külön megállapodás keretében a kölcsönös előnyök alapján a 3D technológiai film alkalmazásáért cserébe az LG Electronics jó áron kínált 152 centis (60 inch) Sharp LCD képernyőket felhasználva próbál meg versenyképesebb passzív 3D TV-ket gyártani.

Hivatalosan egyelőre se a Sharp se az LG nem kommentálta a koreai újság riportját.

Kapcsolódó linkek:

Tajvani cégcsoport szerez részesedést a Sharpban
Sony: passzív 3D TV egyelőre nem lesz Európában
Új típusú polarizált 3D LCD TV technológia

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .