WiSA: vezeték-nélküli házi-mozi és többzónás audió egyben

1. Oldal

A WiSA (Wireless Speaker and Audio) iparági szövetség vezeték-nélküli sokcsatornás házi-mozit és többzónás hangrendszert egyben kiszolgáló alacsonyköltségű, a teljes házra kiterjedő megoldást jelentett be.


A WiSA (Wireless Speaker and Audio) gyártói szövetség több mint két éve mutatta be 7.1 csatornás vezeték-nélküli audioátviteli szabványát és közel egy éve jelentek meg az ezt alkalmazó első termékek. A házi-mozi piacra egymással megbízhatóan együttműködő vezeték-nélküli audiotermékeket gyártó cégek iparági csoportja még szeptemberben jelentettet be, hogy szabványuk ezután az egész házra kiterjedő többzónás hangot is támogatja.

WISA.jpg
A WiSA szövetség tagvállalatai az elmúlt hat hónapban definiálták a többzónás követelményeket és funkciókat, hogy a szabvány egyidejűleg támogassa a vezeték-nélküli házi-mozi hang és a többzónás sztereó audió adatfolyamok megszólaltatását. A WiSA új, kiterjesztett hatótávolságú együttműködése és tesztelési specifikációja teszik lehetővé a többzónás hangrendszert, valamint azt, hogy a házi-mozi és az egész ház hangbeállítása egy rendszerré egyszerűsödik.

Az akár 7.1 csatornás vezeték-nélküli házi-mozi mellett maximum 8 külön zóna és 32 hangszóró szólaltatható meg egy adóval. A WiSA kompatibilis rendszerek nagyfelbontású (24-bit /96kHz) tömörítetlen audiót továbbítanak egymást látó készülékek között akár 100 méterre, vagy falakon keresztül 20 illetve 40 méter közötti távolságra. Fejlett jelfeldolgozó technológia tartja a hangsugárzókon megszólaló hangot szinkronban – 1 mikro-szekundum késleltetésen belül – a szobák közötti fáziskülönbségeket kiküszöbölve.

Az új többzónás lehetőséggel a gyártók olyan vezeték-nélküli audió termékeket tervezhetnek, amelyek többféle funkcióra használhatóak, így hifi sztereó, többcsatornás házi-mozi és most már többzónás hang előállítására is – vagyis a teljes otthon hangosítására egy rendszerben. A WiSA logó alapján a fogyasztók biztosak lehetnek benne, hogy a különböző audió és videó cégektől olyan hangsugárzókat és jeladó készülékeket, (HDTV-ket, AV előerősítőket, Blu-ray lejátszókat, játékkonzolokat, és set-top box vevőket) vásárolhatnak, amelyek házi-mozi és többzónás célra egyaránt használhatóak, és bízhatnak benne, hogy azok problémamentesen működnek együtt egy rendszerben. A WiSA kompatibilis többzónás termékek 2015-ben lesznek először kaphatóak.

Kapcsolódó linkek:

WiSA: az első termékek vezeték-nélküli audioátvitellel
WiSA: kész a 7.1 csatornás vezeték-nélküli hangtovábbítás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .