WiSA: az első termékek vezeték-nélküli audioátvitellel

1. Oldal

A WiSA (Wireless Speaker and Audio) gyártói szövetség vezeték-nélküli audioátviteli szabványának megfelelő első készülékek a Bang & Olufsen új hangsugárzói és TV-i, valamint egy új Sharp univerzális Blu-ray lejátszó.


Több mint másfél év telt el a vezeték-nélküli audió továbbítására szolgáló, több gyártó által életre hívott WiSA szövetség szabványának és tesztprogramjának bemutatása óta. A zavartalan, a vezetékessel azonos minőségű, de vezeték-nélküli jelátviteli technológia az 5,2-5,9 GHz-es sávban egy akár 9×9 méter alapterületű helyiségben biztosít audiót egy sztereó vagy sokcsatornás házi-mozi hangrendszer hangsugárzóinak. A WiSA technológiával akár 7.1 csatornás, 24-bit/96kHz-es tömörítetlen audió továbbítható.

A technológia révén kábelezés nélkül rugalmasabban helyezhetőek el a hangsugárzók, és a WiSA szerint sikerült megoldani a hangminőséggel, a zavarokkal, a késleltetéssel és a költségekkel kapcsolatos problémákat, amelyekkel más vezeték-nélküli sokcsatornás házi-mozi audioátviteli technológiák szembesülnek.

BeiLab_17.jpg
A Bang & Olufsen (B&O) a hónap elején elsőként mutatott be WiSA tanúsítvánnyal rendelkező termékeket. Ezek a BeoLab 17 és BeoLab 18 hangsugárzók, melyeknek párja 3.990 illetve 6.590 dollárba (kb. 880.000 illetve 1.450.000 Ft), a 12 oldalú BeoLab 19 mélysugárzó, ami 3.395 dollárba (kb. 750.000 Ft) kerül.

A B&O október óta már szállítja azt a három BeoVision 11 TV-t is, amibe surround dekódert és WiSA vezeték-nélküli adót építenek. A márka más surround processzort tartalmazó készülékeihez a gyártó külső WiSA minősítésű adót kínál.

Sharp_SD-WH1000U.jpeg
A Sharp 2014 elején tervezi szállítani az első WiSA minősítésű SD-WH1000U univerzális Blu-ray lejátszót, ami a CES 2014 kiállításon kerül bemutatásra és nevezték a „CES Innovation 2014 Design and Engineering Award” elnevezésű díjra.

Kapcsolódó linkek:

WiSA: kész a 7.1 csatornás vezeték-nélküli hangtovábbítás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .