Xbox: 2020 végén lesz egy olcsóbb új konzol is

A Microsoft Xbox új generációs konzolkínálatában lesz egy optikai lemezmeghajtó nélküli kisebb processzorteljesítményű olcsóbb változat is.


A Microsoft a „Project Scarlett” kódnév alatt emlegetett egyik új generációs nagy teljesítményű Xbox játékkonzoljáról már tudható, hogy 2020 végén kerül piacra, és tudja majd az akár 8K-s grafikát, az akár 120 képkocka/másodperces képsebességet, a változó képfrissítést (VRR), a ray-tracking technikát, SSD és Ultra HD Blu-ray meghajtó lesz benne és még sok egyebet.

A tervek szerint lesz egy második megfizethetőbb alapváltozat is, ami a belső kommunikációban a „Lockhart” néven ismert. Minderről először a Windows Central számolt be, majd a The Verge és a Kotaku cikkeiben érősítették meg források az egyelőre nem túl sok információt. Az olcsóbb Xbox konzol is a 2020-as ünnepi szezonban kerül piacra optikai lemezmeghajtó nélküli és kisebb processzorteljesítménnyel, de az új generációs CPU-val és SSD meghajtóval.

Egy forrás szerint a „Lockhart” körülbelül 4 Teraflops grafikus teljesítményt nyújt majd, ami nagyjából megegyezik a PlayStation 4 Pro (4,2 Teraflops) teljesítményével, de gyengébb, mint az Xbox One X (6 Teraflops). A legerősebb most már „Anaconda” kódnevű Xbox állítólag a több mint 10 Teraflops teljesítményt célozza meg.

A „Lockhart” ezzel a teljesítménnyel 1440p felbontású másodpercenként 60 képkockás képsebességet lenne képes kezelni, míg az „Anaconda” ugyanezt 4K felbontással fogja biztosítani. A játékfejlesztőknek várhatóan mindkét új konzolt támogatniuk kell.

A jelenlegi Xbox One S All-Digital Edition helyébe lépő „Lockhart” konzolról további részletek még nem ismertek, így persze még az sem, hogy mibe kerül majd.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .