Yamaha: AirPlay támogatást és eARC-t kapnak bizonyos termékek

Alkalmazás- és firmware-frissítésekkel Yamaha termékek sora kap Apple AirPlay támogatást, új zenei streaming és beszédhangvezérlés lehetőséget valamint HDMI eARC funkciót.


Még ebben a hónapban elkezdi a Yamaha 2018-as hangprojektorai, vezeték-nélküli hangszórói és AV vevőerősítői közül 17 termék firmware-frissítését, hogy Apple Airplay 2 kompatibilisek legyenek és kibővített Spotify Connect lehetőségeket kínáljanak. Ezen túlmenően a Yamaha MusicCast alkalmazás frissítésével az összes Yamaha MusicCast termék megkapja majd az „Actions on Google” támogatást, vagyis az egyelőre csak angol nyelven működő beszédasszisztens funkciót.

Ezekkel a firmware-frissítésekkel az érintett termékek több lehetőséget biztosítanak zenék és más audiotartalmak meghallgatására, valamint lehetőséget arra, hogy a felhasználók az általuk kedvelt beszédasszisztenst használhassák otthoni hangrendszerük vezérlésére, legyen az akár a Siri, a Google vagy az Alexa.

Firmware-frissítésekkel a márka AV vevőerősítői is megkapják a HDMI 2.1 szabvány részét képező nagyobb sávszélességű vissza-irányú HDMI eARC (Enhanced Audio Return Channel) funkciót.

A legújabb firmware-frissítés az alábbiakat tartalmazza:

  • Apple Airplay 2 támogatás, mely lehetővé teszi az iPhone, iPad, HomePod és Mac készülékekről az Apple Music és számos egyéb streaming szolgáltatás audiobitfolyamának továbbítását több Yamaha eszközhöz és más az otthonában lévő Airplay 2 kompatibilis hangszórókhoz egyidejűleg, tökéletes szinkronban. Emellett az iPhone vagy iPad Siri beszédasszisztenssel hanggal vezérelhető, hogy az otthon melyik részében mi szólaljon meg.
  • A Spotify Connect használatának lehetősége ingyenes Spotify fiókkal (korábban csak fizetett előfizetői fiókokhoz volt elérhető).
  • Az Actions on Google lehetővé teszik a kompatibilis Yamaha készülékek hangvezérlését a Google Assistant segítségével. Google Home, Android vagy iOS eszközök egyaránt használhatóak a Google Assistant alkalmazással a Yamaha házimozi hangutasításokkal történő vezérléséhez, szobák hangosításara, a hangerő beállítására és a sok másra.
  • Az eARC funkció hozzáadása a 2017-es és 2018 AV vevőerősítőkhöz lehetővé teszi az eddigiek mellett a tömörítetlen hangformátumok, mint a Dolby TrueHD és a DTS-HD Master Audio, valamint az objektumalapú Dolby Atmos és DTS:X térhangzás továbbítását is.

A firmware-frissítések és a MusicCast alkalmazásfrissítés áprilisban kezdődik és nyáron folytatódik. A felhasználókat automatikusan figyelmezteti a firmware telepítésére a MusicCast alkalmazás. A menetrend a következő:

Az AirPlay 2 és a Spotify Connect frissítésekÁprilis végétől kezdődően az alábbi modellek/termékszériák szerint jelenik meg a frissítés:
MusicCast 20 és MusicCast 50 vezeték-nélküli hangszórók,
MusicCast BAR 400 hangprojektor,
RX-Ax80 szériájú AV vevőerősítők,
RX-Vx85 szériájú AV vevőerősítők,
RX-S602 kompakt AV vevőerősítő,
CX-A5200 AV előerősítő/processzor,
XDA-QS5400 MusicCast többszobás streaming erősítő.
A nyár során: MusicCast VINYL 500 lemezjátszó
Actions on GoogleÁprilis 16.: Minden 2015. óta bevezetett MusicCast modell a MusicCast alkalmazás frissítése révén.
eARCÁprilis végétől kezdődően az alábbi modellek/termékszériák szerint jelenik meg a frissítés:
RX-Ax80 szériájú AV vevőerősítők,
RX-Ax70 szériájú AV vevőerősítők,
RX-Vx85 szériájú AV vevőerősítők,
RX-Vx83 szériájú AV vevőerősítők,
RX-S602 kompakt AV vevőerősítő,
CX-A5200 AV előerősítő/processzor

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .