Xbox One: lemezmeghajtó nélküli konzolt tervez a Microsoft 2019-re (Frissítve)

Egy nem megerősített értesülés szerint a Microsoft lemezmeghajtó nélküli „Xbox One S All-Digital Edition” elnevezésű konzolja májustól kapható.


Frissítés:

A korábbi híresztelések szerint „Xbox Maverick” kódnéven emlegetett lemezmeghajtó nélküli Xbox One S konzolváltozatra lehet, hogy már csak két hónapot kell várni.

A Windows Central beszámolójában forrásaira hivatkozva közli, hogy az „Xbox One S All-Digital Edition” elnevezésű új konzolt 2019 április közepétől lehet előrendelni és május elejétől lesz általánosan elérhető. Úgy tűnik, hogy a globális forgalmazás csaknem az összes piacon egyszerre indul majd.

Hogy játékra készen érkeznek a felhasználókhoz néhány előre installált játékot is lehet majd rendelni a lemezmeghajtó nélküli konzolra, mely a fizikai lemezek nélküli digitális játéklicencek használatára szolgál. A Microsoft játéktárához minden eddiginél egyszerűbb és teljesebb hozzáférést biztosít az Xbox Game Pass digitális előfizetéssel és a jövendőbeli Project xCloud streaming játék szolgáltatással, ami nemcsak konzolon, de minden más internetre csatlakozó eszközön lehetővé teszi a játékot.

Az „All-Digital Edition” lemezmeghajtó nélkül az eddigi legolcsóbb Xbox konzol lesz, bár pontos ára még nem tudható, ahogy az se, hogy milyen más külső és belső változásokat hajtanak végre rajta.

A fentiek persze még hivatalos megerősítésre várnak.

2018. november 20.:

A Thurrott cikke a Microsoft terveit ismerőkre hivatkozva közli, hogy a cég 2019-ben egy megújított konzollal készül megjelenni, ami persze még nem a 2020-ra tervezett „Scarlett” kódnévű Xbox játékkonzolok közé tartozna.

Az újdonság egy az Ultra HD Blu-ray lemezmeghajtó nélküli Xbox One lenne, amit az alacsonyabb hardverköltség miatt a jelenlegi 300 dollár (kb. 84.000 Ft) körüli árnál akár 100 dollárral (kb. 28.000 Ft) olcsóbban, valószínűleg 200 dollár (kb. 56.000 Ft) alatt meg lehetne majd kapni.

A lemezmeghajtó nélküli Xbox One konzolt azok is használhatnák, akiknek már jelentős lemezes Xbox játékgyűjteményük van. A Microsoft ugyanis állítólag egy „disc-to-digital” csereprogramot is kínálna, amelynek kerténben a fizikai játékokat digitális letöltésekre lehetne cserélni. Mindez persze még nem jelenti azt, hogy a fizikai hordozón történő játékterjesztés helyébe a letöltés lépne.

Emellett a cikk szerint a Microsoft egy a költségcsökkentésre koncentrálva átdolgozott, de lemezmeghajtót tartalmazó Xbox One S konzolt is kínálna majd azoknak, akik még mindig a hagyományos módon, lemezen vásárolják a játékokat. Az új konzolokkal sok játékost nyerhetne meg magának és erősíthetné piaci pozícióit a márka.

A Microsoft már hivatalosan is bejelentette a jövőre már ki is próbálható Project xCloud streaming játék szolgáltatást, aminek azonban az lesz a lényege, hogy bárkivel, bármikor, bármely eszközön – tehát nemcsak Xbox konzolokon – játszhatóvá teszi a játékokat. A cégnek még el kell döntenie, hogy az eljövendő „Scarlett” konzol tartalmaz-e majd lemezmeghajtót.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .