Xbox One X: előrendelhető a limitált Project Scorpio kiadás

1. Oldal

A Microsoft a Gamescom alkalmával jelentette be az „Xbox One X Project Scorpio Edition” limitált játékkonzolt, ami 499€ (kb. 152.000 Ft) áron már előrendelhető, és több mint 100 az új hardver képességeit kihasználó játék lesz kész hozzá.


A Microsoft Gamescom 2017 prezentációján bejelentett limitált kiadású konzol csupán annyiban tér el a korábban bejelentett Xbox One X-től, hogy háza nem fekete, hanem szürkés árnyalatú, mellékelnek hozzá egy a plusz állványt és előlapján egy zöld „Project Scorpio Edition” felirat emlékeztet annak fejlesztési fázisban használt elnevezésére. Ennek eltűnését ugyanis állítólag nagyon sajnálták a márka hívei, ezért döntött a Microsoft speciális kiadás piacra viteléről.

HTMLON
HTMLOFF
A 2017 november 7-i szállítással 499,99 € (kb. 152.000 Ft) áron tegnap óta előrendelhető limitált kiadást az Amazon webáruházról állítólag már el is kapkodták.

A prezentáción a Microsoft azt is bejelentette, hogy mire az Xbox One X kapható lesz már több mint 100 (jelen állás szerint 118) a konzol extra grafikus teljesítményét kihasználó 4K felbontású és/vagy nagy dinamikatartományú (HDR10 formátumú) játék fejlesztése készül el. Ezeket a játékokat az alábbi „Xbox One X Enhanced” illetve „4K Ultra HD” és/vagy „HDR” megjelölésekkel látják el .

Xbox_One_X_Enhanced_4K_Ultra_HD_HDR_logo.jpg
A Microsoft az Xbox One X-et „ valódi 4K játékkonzolként” pozícionálja, de fontos hangsúlyozni, hogy a „4K Ultra HD” megjelölés olyan játékokat is tartalmaznak, amelyek „checkerboarding” eljárást és „dinamikus felbontást” használnak, éppúgy, mint a PlayStation 4 Pro. Az utóbbival szerzett tapasztalatok szerint a HDR sokkal többek tesz a vizuális élményhez, mint az akár 4K felbontás, feltéve, hogy a képet egy jó HDR TV jeleníti meg.

HTMLON
HTMLOFF
Kapcsolódó linkek:

Xbox One X: a valódi 4K és HDR játékra kész új csúcskonzol
Az új Xbox konzol HDMI 2.1-et és adaptív képsebességet is tud majd
Xbox: 4K, HDR és Ultra HD Blu-ray lesz az új erősebb konzol
PlayStation 4 Pro: a Sony új 4K és HDR konzolja

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .