Yamaha: 2010-es középkategóriás 3D AV vevőerősítők

1. Oldal

A Yamaha két új AV vevőerősítője az RX-V667 és az RX-V767 a 3D képjelek HDMI csatlakoztatása mellett tökéletesített Cinema DSP-vel és felskálázós videoprocesszorral kerülnek piacra valamikor júliusban.
A Yamaha idei új középkategóriás AV vevőerősítői megújult külsővel, továbbfejlesztett technológiai megoldásokkal és a 3D képformátumok továbbítására alkalmas 1.4-es verziójú HDMI csatlakoztatással kerülnek majd piacra.

Yamaha_RX-V667.jpg
Mind az RX-V667 mind az RX-V767 hat-hat HDMI 1.4a bemenettel rendelkezik, amelyek közül egy az előlapon található, az RX-V767-nek pedig két ilyen kimenete van. Az analóg és digitális bemeneti videojeleket mindkét modell képes átalakítani és akár 1080p formátumra felskálázni a digitális videó kimeneten, amin 30/36 bites Deep Color színfelbontású képjelek átvitele is támogatott. A Yamaha optimalizálta az erősítőkben alkalmazott videoprocesszor áramkört is, hogy az a mozgás-adaptív váltott-sorosból progresszív képfrissítésre alakítást is tudja.

A HD hangformátumok, mint a Dolby TrueHD, Dolby Digital Plus és DTS HD dekódolásán túl az új erősítők már a Yamaha által átdolgozott Cinema DSP audio jelfeldolgozást alkalmazzák, amely 17 teljesen új tökéletesített megszólalású hangprogramot kínál, valamint a „Virtual Presence Speaker” funkciót. Ez az először az RX-V667-ben és az RX-V767-ben alkalmazott funkció amellett, hogy jobb beszédérthetőséget biztosít a hangeffektusok térbeli megszólalását is javítja, és ehhez külön a frontsugárzók felett elhelyezett két „Presence” hangsugárzóra sincs szükség. A gyártó a „Silent Cinema” fejhallgatón át élvezhető térhangzáson is finomított.

Az új erősítőkben a Yamaha által kifejlesztett adaptív dinamikatartomány szabályzás dinamikai ugrások nélküli kiegyenlített hangerőt és a hangerőszabályzó állítgatása nélkül is azonosan magas dialóg érthetőséget. Ugyancsak megújította saját, a tömörített zenéket feljavító algoritmusát a gyártó, amivel a számítógépes és MP3 zenelejátszók hangformátumai szólaltathatóak meg jobb minőségben.

Yamaha_RX-V767.jpg
Mindkét modell beállítását a gyártó YPAO mikrofonos automatikus mérő-, kalibráló-rendszere könnyíti meg – az RX-V767-el ez több hallgatási pontos is lehetséges – és a folyamatot egy új intuitív grafikus kezelőfelület segíti.

Az erősítőkhöz az opcionális YDS-12 dokkolón keresztül csatlakoztatható iPod zeneszámai között a képernyőn megjelenő menüvel navigálhatunk, és még az albumok lemezborítója is megjeleníthető. Alternatív megoldásként a gyártó Bluetooth csatlakoztatást is kínál az YBA-10 vevővel, illetve választható az opcionális YID-W10 AirWired vezeték-nélküli iPod/iPhone dokkoló is, ami tömörítetlen PCM hangot továbbít.

Az 7 x 90 Watt (RMS 8Ω, 20Hz-20kHz, 0,08% THD) teljesítményt szolgáltató RX-V667 549 euróért (kb. 153.000 Ft), a 7 x 95 Watt (RMS 8Ω, 20Hz-20kHz, 0,08% THD) teljesítményű RX-V767 649 euróért (kb. 181.000 Ft) kerül forgalomba várhatóan júliusban.

Kapcsolódó linkek:

Yamaha: 2010-es belépő AV vevőerősítők 1.4-es HDMI-vel
HDMI 1.4a: a választható 3D formátumok specifikációjával
HDMI 1.4: Ethernet támogatással és sok más új funkcióval

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .