Yamaha: a gyártó első Blu-ray Disc lejátszóját az IFA-n mutatja be

1. Oldal

A Yamaha első Blu-ray Disc lejátszója a BD-S2900 szeptemberben kerül az üzletekbe, de már a hónap végén a berlini IFA kiállításon látható lesz.
A Yamaha BD-S2900 egy BONUSVIEW (Profile 1.1) funkcionalitású Blu-ray Disc lejátszó, mely tehát támogatja majd a másodlagos hang- és képtartalmak egyidejű kép a képben lejátszását, de az internetes interaktív tartalmakhoz való hozzáférést biztosító BD-LIVE funkcióra még nem alkalmas.

Yamaha_BD-S2900.jpg
A BD-S2900 a Panasonic Blu-ray lejátszók technológiai alapjaira épül, de a hangszekció a Yamaha mérnökeinek munkája. A készülék SD memóriakártyát is tud olvasni, amiről nagyfelbontású JPEG képek és AVCHD videók is lejátszhatóak – ezt hívja a gyártó „New Entertainment” funkciónak.

A lejátszó HDMI kimenete a Blu-ray lemezek másodpercenként 24 képkockás (1080p/24Hz) képjelét és alapszínenként 12 bites Deep Color videojelet is képes kiadni. Ugyanezen a csatlakozón keresztül a lemezeken megtalálható összes HD hangsáv, vagyis a tömörítetlen Dolby TrueHD és DTS-HD Master Audio, valamint a tömörített Dolby Digital Plus és DTS-HD High Resolution Audio formátumok bitfolyamai is kinyerhetőek.

A videojel-feldolgozás színkódolás-felkonvertálásra (Chroma Upsampling) , pixelpontos ábrázolásra és 16 mozgásirány felismerésére képes. A DVD-k képek és videofelvételek 1080p felbontásra skálázhatóak.

A fekete és titán házú Yamaha BD-S2900 ára az európai piacon 999 euró (kb. 239.000 Ft) lesz, a hazai forgalmazásáról egyelőre nincs információ.

Kapcsolódó link:

Yamaha: öt új AV vevőerősítő várható még 2008 tavaszára

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .