PlayStation 4 Pro: a Sony új 4K és HDR konzolja (Frissítve)

1. Oldal

A Sony 4K és nagy dinamikatartományú (HDR) játékokat valamint online streaming szolgáltatásokat támogató új PlayStation 4 Pro játékkonzolja mától kapható Európában.


Frissítés:

A szeptember elején egy olcsóbb „Slim” változattal együtt bemutatott PlayStation 4 Pro kétszer nagyobb teljesítményű grafikus processzorával már akár 4K felbontású és HDR kimenőjelet képes előállítani.

A PlayStation 4 Pro mától kapható Európában 400 € (kb. 123.000 Ft) áron, és aki erre váltana korábbi PS4 konzoljáról ebből a dokumentumból megtudhatják, hogyan vihetik át adataikat egyikről a másikra.

PlayStation 4 Pro jellemzői:

• Merevlemez: 1TB HDD
• Single-chip egyedi processzor x86-64 AMD „Jaguar”, 8 magos CPU és 4.20 TFLOPS, AMD Radeon GPU
• Memória: 8GB GDDR5
• BD x 6 CAV és DVD x 8 CAV lemezmeghajtó
• Beépített 802.11 a/b/g/n/ac Wi-Fi és Bluetooth 4.0 (LE)
• Méret és tömeg: 295 x 55 x 327 mm és 3,3 kg
• Tápellátás: AC 100-240V, 50/60Hz; Max. 310W
• Csatlakozók: Ethernet (10BASE-T, 100BASE-TX, 1000BASE-T), 3x Super-Speed USB (3.1 Gen.1) port, AUX port, HDMI 2.0a és digitális audió (optikai) kimenetek

HTMLON
HTMLOFF

2016. szeptember 8.:

A Sony a számos mendemondát követően tegnap megerősített, hogy a PlayStation 4 játékkonzolnak lesz egy nagy testvére PlayStation 4 Pro (PS4 Pro) néven. Mindkettőn ugyanazok játékok futnak, de az utóbbi támogatja a 4K Ultra HD (3.840 x 2.160 pixel) felbontású és nagy dinamikatartományú (HDR), szélesebb színterű játékot és videókat is. Ehhez a PS4 Pro gyorsabb processzort, egy 1TB-os merevlemezt és 5 GHz-es WiFi antennát is kap. Természetesen jogos a kétkedés, hogy a játékok valóban teljes 4K felbontásban futnak-e majd vagy egy csak belsőleg felskálázva.

PlayStation 4 Pro_1.jpg
Bemutatása során a Sony végig azt hangsúlyozta, hogy a PS4 Pro nem egy teljesen új generációs konzol, hanem csak a nagyjából három éve megjelent eredeti PS4 kínálatának kiterjesztése. A PS4 Pro természetesen támogatja az eddigi konzol funkcióit. A jelenlegi HD képes PS4 továbbra is kapható lesz, a PS4 Pro-t pedig mint prémium terméket fogják értékesíteni azok számára, akik jobb játékélményt szeretnének 4K és HDR képminőséggel. Ehhez természetesen szükség van egy 4K és HDR képes TV-re vagy más képmegjelenítőre, de a Sony szerint az új konzol a szokványos HD TV-ken is jobb képet nyújt.

PlayStation 4 Pro_2.jpg
A 4K felbontást és a HDR-t támogató közeljövőben megjelenő játékok a következők: Rise of the Tomb Raider, Watch Dogs 2, For Honor, Days Gone, Horizon Zero Dawn, Call of Duty: Infinite Warfare, Mass Effect Andromeda og Deus Ex: Mankind Divided. Néhány meglévő játékot fel is frissítenek jobb grafikával a PS4 Pro-hoz.

Az összes meglévő PlayStation 4 konzol kap egy HDR-t lehetővé tevő rendszerszoftver frissítést HD felbontás mellett is.

A PlayStation 4 Pro 4K és HDR minőségű filmek és TV sorozatok bitfolyamainak fogadására is alkalmas. A Sony megerősítette, hogy egy új a Netflix 4K és HDR tartalmait támogató alkalmazás készül, mire a konzol piacra kerül. A Google is egy új YouTube alkalmazást fejleszt, ami 4K streaming támogatást nyújt majd a PS4 Pro-n.

Meglepő módon a PS4 Pro nem rendelkezik viszont Ultra HD Blu-Ray meghajtóval.

Kapcsolódó linkek:

PlayStation 4: elérhető a 4.0-ás szoftverfrissítés
PlayStation 4 NEO: jön a 4K felbontást támogató csúcskonzol
PlayStation 4: 30 millió kelt el a legjobban fogyó konzolból

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .