11 kínai gyártó kaphat Blu-ray licencet?

1. Oldal

Eddig is szerepelt a Blu-ray Disc Association (BDA) licenccel rendelkezőket felsoroló weboldalán néhány kínai cég, de egy jelentés szerint a lista tovább bővül, s ez várhatóan hosszútávon kedvezően hathat a Blu-ray termékek áraira.

Blu-ray Disc.jpgEgy Kínából származó jelentés szerint a BDA a jelentős kínai piaci potenciálra tekintettel 11 kínai gyártónak adott át licenceket, lehetővé téve számukra Blu-ray Disc lemezek, lejátszók vagy meghajtók kutatás-fejlesztésére, gyártásárára és forgalmazására.

A riportban Masayuki Kozuka a Matsushita (Panasonic) tárolóeszköz üzleti stratégiával foglalkozó irodájának ügyvezetője és a BDA tisztségviselője tárta fel az új licencbirtokosokkal kapcsolatos részleteket a 2008-as pekingi CHITEC high-tech vásáron.

Tajvani iparági források szerint a 11 gyártó között van a TCL, a Malata, a China Hualu Panasonic AVC Networks (a Panasonic és a Hualu Group vegyesvállalata) és a Desay. Az új licencbirtokosok japán partnereiktől származó technológiákat felhasználva Blu-ray lejátszók tervezésére koncentrálnak majd. A mennyiségi termelés várhatóan 2009-ben indulhat.

Kapcsolódó linkek:

Egyelőre csak a kieső bevételek pótolására képes a Blu-ray
Verseny hiányában már drágábbak a Blu-ray Disc lejátszók
A Blu-ray piaci befogadása még messze van elemzők szerint
Nem a Blu-ray:HD DVD formátumháború, a magas árak miatt várnak ki a vásárlók
A kínaiak 2008-ra saját nagyfelbontású DVD formátumot akarnak

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .