A 2006-os FIFA Világkupa HDTV minőségben az EURO1080 HDTV jóvoltából

1. Oldal

Az EURO1080 Európa első HDTV műsorsugárzója megállapodott az Infront Sport & Media-val a 2006-os FIFA Világkupa közcélú mozivetítést szolgáló nagyfelbontású (HD) sugárzásának kereskedelmi hasznosításáról.
HD12_Euro1080_logo.jpgAz Infront kezeli a 2006-os FIFA Világkupa műsorsugárzási jogainak értékesítését világszerte, és teljes tulajdonjogú leányvállalata a Host Broadcast Services (HBS) állítja majd elő a sportesemény multilaterális 16:9 képarányú, HDTV formátumú jelét.

Az Euro1080 nem kizárólagos műsorsugárzási jogot nyert fizetős alapon működő rendezvényhelyekre és mozikba. Ez jogosítja fel, hogy Münchenből az International Broadcast Center (IBC)-tól érkező élő HDTV jelet szétossza 23 európai ország, köztük Magyarország rendezvényhelyeinek. Az együttműködő mozik így élőben mutathatják be a mérkőzéseket.

Ezen túlmenően az Euro1080 elkezdte a megbeszéléseket a labdarúgó világkupa hivatalos műsorsugárzóival, hogy a versengést kiválasztott piacokon elvigye az otthoni nézőkhöz is nagyfelbontásban. Jelenleg az európai háztartások többsége a jelet csak szabvány felbontású formátumban veszi majd.

Reméljük, hogy az Euro1080 és a labdarúgó VB-t idehaza közvetítő RTL Klub megállapodása nyomán nálunk is láthatóak lesznek majd a mérkőzések néhány otthoni HD-ready TV készüléken illetve ilyen vetítővel felszerelt házi-moziban.

A 2006-os FIFA Világkupa nyitómérkőzése június 9-én lesz az új müncheni stadionban, a döntőre Berlinben kerül sor július 9-én.

Kapcsolódó linkek:

HDTV műsor a Torinói Téli Olimpiáról az Euro1080 HD1-en
Kétéves az Euro1080, és a jövő évben közvetíti a labdarúgó-világbajnokságot is
Euro1080 HDTV csatornák új műholdról
Az ember, aki megvalósította álmát
Hírek az Euro1080 műholdas HDTV adásokról

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .