A BenQ is gyárt majd LCD vetítőket?

1. Oldal

Bár a 3LCD frontvetítők piaci részesedése folyamatosan csökken a DLP technológiára alapulókhoz képest, piaci források szerint a tajvani BenQ és Delta Electronics a közeljövőben 3LCD projektorok gyártásának lekezdését tervezik.
epson_logo.jpg
A három HTPS (High Temperature Poly Silicon) LCD panelre épülő 3LCD technológiát használó frontvetítők domináltak eddig a piacon. Néhány éve azonban a tajvani vetítőgyártóknak LCD panelellátási gondokkal kellett szembenézniük, és egy időben az 55%-os globális piaci részesedésével a világ legnagyobb HTPS panelgyártójának számító Seiko Epson ottani partnereinek száma nyolcról kettőre olvadt.

Ráadásul a Texas Instruments (TI) rivális DLP technológiájával agresszíven bővítette partnerkapcsolatait a tajvani gyártókkal, és azokhoz közelálló források szerint nemcsak elegendő chip-et szállítanak, de negyedévenként 10-20%-al csökkentik is az árakat.

Most azonban az Epson új HTPS LCD panelgyártó kapacitásainak felfutásával képes a stabil ellátásra, és sokkal versenyképesebb árat tud nyújtani a 3LCD vetítőket gyártóknak. A 30 milliárd jenes (54 milliárd Ft) beruházással felépített második Epson HTPS gyártótelep 2005. áprilisa óta végez tömegtermelést, s ezzel hozzávetőleg 20%-al növelte meglévő kapacitását.

Kapcsolódó linkek:

Az EISA 2005-2006-os díjazottjai
Új technológiájú Epson LCD panelek vetítőkbe
A BenQ is bővíti házi-mozi projektor választékát

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .