Sony: VGL-XL100 VAIO házi szórakoztató PC

1. Oldal

A VAIO házi szórakoztató PC-k CES 2006-on történt bemutatásával együtt a Sony bejelentette az európai piacra szánt VGL-XL100-at is, mely támogatja a DSD audiót és a HD videót, s az Intel Viiv technológiájára épül.


A VAIO VGL-XL100 házi szórakoztató PC közvetlenül HD-ready képmegjelenítőhöz csatlakoztatható, ugyanis a visszafogott feketét és matt ezüstöt kombináló ház hátlapján valódi nagy-felbontású (HD) HDMI és komponens videojel kimeneteket találunk. A PC mellé vezeték-nélküli, integrált érintőpados billentyűzet és távirányító is jár az egyszerű kezelhetőség érdekében.

VAIO_XL100.jpg
Az VGL-XL100 tartalmaz egy analóg és digitális adások vételére egyaránt alkalmas hibrid TV „tunert”, a beépített 250GB-os merevlemezzel pedig videó felvevőként is funkcionál, csakúgy mint zeneközpontként vagy Super Multi kétrétegű DVD±RW meghajtójával DVD lejátszóként. A hálózati elérés természetesen lehet vezetéknélküli (Intel Pro/Wireless 802.11bg) is.

Az alkalmazott 128MB-os NVIDIA Geforce 6600 grafikus jelfeldolgozó NVIDIA PureVideo technológiája révén tökéletes minőségű nagyfelbontású kép állítható elő, és annak hardvergyorsítója a PC központi processzorának minimális lefoglalásával teszi lehetővé a H.264/MPEG4-AVC, Windows Media 9 és MPEG-2 tömörítésű HD videók zavartalan lejátszását. A grafikus teljesítmény persze a játékoknál is jól jön.

intel_viiv_PentiumD.jpgA nagy-teljesítményű (kétmagos, 2x2MB L2 Cache, 2,8 GHz-es, 800 MHz FSB-s) Intel Pentium D 920 processzor és vele az Intel Viiv technológia az elsők között épül be ebbe a PC-be. Ezt a platformot a házi-moziban megszokott, akár 7.1-csatornás térhatású hanggal kísért digitális szórakoztatás, zenék, mozik, fotók és játékok könnyű elérésére és kezelésére fejlesztették ki. Az erre alapuló PC a QRTD (Quick Resume Technology Drivers) révén a betöltést követően, s azt aktiválva úgy képes működni, mint bármely szórakoztatóelektronikai készülék, azonnal be- és kikapcsolódva teszi élvezhetővé a digitális médiatartalmakat.

Az VGL-XL100-at 2×512 MB DDR2-533 SDRAM-al (a maximum 2 GB lehet) és Microsoft Windows XP Media Centre Edition operációs rendszerrel szállítják. Ez utóbbi a médiaképességek egyszerűsítése mellett teljes PC funkcionalitást is biztosít. Az ugyancsak rajtalévő VAIO Information Flow speciális grafikus interfész az olyan szolgáltatások azonnali elérését teszi nagyon egyszerűvé, mint az „RSS feed”-ek elérése, a hírolvasás, a „podcasting”, képsorozatok és zenék lejátszása.

A Sony VAIO házi szórakoztató PC-je tehát egy teljes otthoni szórakoztató rendszer, de egy érintésre megszokott számítógéppé képes válni. Ráadásul a rendkívüli teljesítmény ellenére a gondos mérnöki munkának köszönhetően a VGL-XL100 a gyártó szerint teljesen csendes is. Ára 1.450 Euró (kb. 370.000 Ft) lesz.

Kapcsolódó linkek:

Philips Media Center – egy izgalmas készülék

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .