A Blu-ray Disc várhatóan nem éri el a DVD elterjedtségét

1. Oldal

A Futuresource piackutató szerint a Blu-ray Disc hardverek elterjedtsége életciklusuk azonos időpontjában némileg nagyobb az Egyesült Államokban, mint a szabványfelbontású DVD lejátszók befogadása.

Blu-ray Disc.jpgA két formátum a bemutatkozásukat követő negyedik évben az elterjedtséget tekintve fej-fej mellett halad, ha a videojáték konzolokat nem számítjuk a DVD enyhe előnyével. A játékkonzolokat is figyelembe véve azonban némileg a Blu-ray vezet a DVD előtt.

2002-ben és 2010-ben a DVD illetve a Blu-ray ötödik évében, a szabványfelbontású lejátszók (köztük a PlayStation 2 konzolok) az amerikai háztartások 32,8%-át érték el, míg a nagyfelbontású lejátszók (köztük a PlayStation 3 konzolok) 34,1%-ot érnek majd el.

Bár a Blu-ray elterjedtsége 2013-ig (a formátum nyolcadik évéig) folyamatosan növekszik majd, és a Futuresource szerint penetrációja eléri a 67,8%-ot, de soha nem érnek majd el annyi háztartásban, mint a szabvány DVD lejátszók életciklusuk ugyanezen pontján. A digitális szórakoztató tartalmakhoz való hozzáférés ugyanis egye bővül olyan lehetőségekkel, mint a kábelhálózaton keresztüli videokölcsönzés és a webes letöltés. Ezek gátolják meg, hogy a Blu-ray ugyanannyira elterjedt legyen az otthonokban, mint a szabvány DVD.

Az elemzést végzők szerint a Blu-ray lejátszók elterjedése ugyanakkor felgyorsulhatna, ha a lemezek ára csökkenne, különösen a katalógus filmeké.

Kapcsolódó linkek:

Összefog a magyarországi Blu-ray szakma
Blu-ray Disc fejlesztések a jobb használhatóság érdekében
DEG: 3,9%-kal estek a házi szórakoztatás bevételei az USA-ban
A Blu-ray nem képes pótolni a DVD eladások visszaesését
Csak pénzük 3 százalékát költik az amerikaiak filmletöltésre
Egyre ismertebb az amerikai fogyasztók körében a Blu-ray

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .