A fogyasztók nem akarnak sokkal többet fizetni az otthoni 3D-ért

1. Oldal

Legalábbis az amerikai In-Stat kérdőíves fogyasztói felmérése szerint, aminek pontosságát megkérdőjelezi, hogy az emberek többsége a fizetési hajlandóságukra vonatkozó kérdésre általában azt válaszolja: „a lehető legkevesebbet”.
3D.jpgA szórakoztatóelektronikai gyártók számára lehet kijózanító az arizonai In-Stat kérdőíves fogyasztói felmérésének eredménye. Eszerint az otthoni 3D nézése iránt érdeklődő megkérdezett fogyasztók csupán 43%-a hajlandó némileg többet (de 200 dollárnál kevesebbet) fizetni egy 3D kompatibilis TV készülékért.

A helyzet hasonló a Blu-ray lejátszóknál is. A 3D iránt érdeklődő válaszadók 31%-a egyáltalán nem akar többet költeni, másik 33% pedig maximum 50 dollárral hajlandó többet adni egy 3D Blu-ray lejátszóért, mint egy hagyományos csak 2D lejátszásra alkalmas készülékért.

A 3D termékek ártöbblete bemutatásukkor várhatóan sokkal több lesz az említett összegeknél, így az árak csökkenéséig valószínűleg csak néhányan vesznek 3D készülékeket.

Az is érdekes, hogy az otthoni 3D iránt érdeklődő válaszadók 67%-a hajlandó némileg többet (5 dollárnál kevesebbet) fizetni egy Blu-ray film 3D változatáért a 2D változathoz képest.

A felmérés pontosságát megkérdőjelezi, hogy a mozikban viszont sokan hajlandóak kifizetni a jóval drágább belépőjegyeket a 3D filmek vetítéseire.

Kapcsolódó linkek:

Panasonic: teljes HD felbontású 3D bemutató az IFA 2009-en
Részletek a leendő 3D Blu-ray Disc technológiáról
Sony: 3D-t az otthonokba 2010-ben
Probléma a 3D-vel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .