A Fujitsu is töpreng, hogy leépíti plazmaképernyő üzletágát

1. Oldal

Egy sajtóhír szerint a Fujitsu is fontolhatja, hogy jelentősen csökkenti jelenlétét a plazmaképernyő üzletben, vagy akár teljesen kivonul onnan, pedig több mint 30 évvel a technológiát ezelőtt úttörői voltak.
Az Asahi Shimbun japán napilap a forrás megjelölése nélkül közli, hogy a Fujitsu tárgyalásba kezdett a Hitachi-val, hogy 50-50%-os vegyes vállalatukban a Fujitsu Hitachi Plasma Display-ben meglévő üzletrésze jelentős részét vagy teljes egészét eladja.

200px.jpg

A Fujitsu 1968-ban kezdte el a fejlesztést, és 1995-ben először a világon sikerült nagyméretű színes panelt előállítaniuk. A plazmaképernyő panelek (PDP) iránt várhatóan növekszik a kereslet, de a Fujitsu-nak folyamatosan hatalmas technológiai befektetéseket kell megvalósítania, ha állni akarja a globális versenyt.

Az újság szerint a csoport a panelhez kapcsolódó és a termék fontos részét képező alapvető szabadalmakat is átadná a Hitachi-nak.

A Fujitsu szóvivője szerint a cég még nem döntött a PDP tevékenységről. „Mi folyamatosan tartunk megbeszéléseket a Hitachi-val, mint üzleti partnerünkkel, de nem tudunk kommentálni olyasmit, amiről hivatalosan nincs döntés”.

Kapcsolódó linkek:
A Toshiba leállítja a plazma TV-k gyártását
A Sony cáfolja, hogy kiszállna a plazma TV üzletből
A plazmaképernyők piaca 2004-ben megduplázódott


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .