A gitárgyártó Gibson veszi át a Philips AV üzletágát

1. Oldal

A TV üzletből már teljesen kiszállt Philips egy ideje már szabadulna megmaradt audiovizuális szórakoztatóelektronikai üzletágától, amit a gitárjairól világhírű és az audió iparágban ambiciózus terveket dédelgető Gibson vesz meg.


A holland Philips egy ideje ismert stratégiájának megfelelően teljesen kivonul a szórakoztatóelektronikai termékek piacairól, és a jóval nagyobb haszonnal kecsegtető korszerű világítástechnikára, életmód- és kisháztartási termékekre valamint orvosi elektronikára koncentrál a jövőben. Nemrégiben már eladta kissebségi TV gyártási részesedését a TP Vision-nak, így a Philips márkájú TV-knek már tényleg nincs semmi köze a holland cégnek. Az audiovizuális üzletágat és a márkanevet korábban a Funai kapta volna meg, de az üzlet kútba esett.

Gibson_Philips.jpg
Az új vevő a gitárjairól ismert Gibson 135 millió dollárt (kb. 29,9 milliárd Ft) áldoz a leginkább hangsugárzókat, házi-mozi szetteket, Blu-ray lejátszókat és dokkolós hangállomásokat gyártó és forgalma AV divízióra, ami most WOOX Innovations név alatt működik. A termékek még mindig jól csengő Philips márkaneve továbbra is megmarad, annak használatáért a Gibson licencdíjat fizet majd. A megállapodás hét évre szól.

A gitárgyártó Gibson ambiciózus terveket jelentett be. Az amerikai cég az audió iparág legnagyobb szereplője kíván lenni, és valószínűleg átveszi a WOOX Innovations majd 2.000 alkalmazottját. 2017-re a felvásárlásnak le kell zárulnia, akkora a Philips AV divíziója a Gibson birtokába kerül, s attól kezdve tényleg vége a holland eredetű audiovizuális termékeknek.

Kapcsolódó linkek:

Philips: kiszáll a TV-k gyártásából a holland cég
Kútba esett a Philips AV üzletág eladása, perlik a Funai-t
A Funai kapja a Philips AV üzletágát és a márkanevet is

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .