Philips: kiszáll a TV-k gyártásából a holland cég

1. Oldal

2012. óta a Philips már nem maga gyártja a márkanevét viselő TV-ket, hanem a TP Vision, ami most megvásárolja a holland cég 30%-os tulajdonrészét.
A Philips TV-ket gyártó TP Vision vegyesvállalatban a holland cégnek eddig 30 százalékos részesedése volt, de ezt most a Philips eladja, így a TP Vision teljes egészében tajvani tulajdonba kerül.

Philips_PFL9807_UHD_TV_Lifestyle.jpg
Ezzel a döntéssel a Philips teljesen kiszáll a tévégyártásból és így véget ér egy korszak. A holland elektronikai óriás már többször kijelentette, hogy távlatilag inkább az orvos elektronikára, világítástechnikára és az életmód, valamint egészségiparra összpontosítana

TV-ken egyelőre továbbra is megjelenik majd a Philips márkanév, mert a TP Vision licencet kap annak használatára. A holland cégnek azonban már semmi köze nem lesz a TV-k gyártásához vagy értékesítéséhez, és jövőbeli fejlesztéséhez sem.

Nemcsak a televíziós üzletágát készül eladni a cég, de vevőt keres a Philips az audió, videó, multimédia és tartozék üzletágra is. Korábban úgy tűnt, hogy a Funai lesz ez a vevő, ám szerződésszegés miatt az ügylet kútba esett.

Kapcsolódó linkek:

Philips: okos TV-k Android operációs rendszerrel
Kútba esett a Philips AV üzletág eladása, perlik a Funai-t
Philips TV-k lesznek még, de más gyártja majd azokat

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .