A kulcsszó LCD. A SONY új WEGA és projektoros televíziói.

KF-42SX200

A 30 colos (76 cm) képernyőjű KLV-30MR1 LCD WEGA televízió a síkképernyős termékcsaládot bővíti, az európai piacra szánt Grand WEGA modell, a 42 colos (107 cm) LCD projektoros KF-42SX200 televízió pedig a hasonló technológiájú KF-50SX200 kistestvére lesz.
A Grand WEGA 42 colos (107 cm) LCD projektoros KF-42SX200 televízió válasz a mind nagyobb méretű, de kisebb helyet elfoglaló képernyők iránti igényre és választási lehetőség azoknak a vásárlóknak, akik csúcsminőségű kép- és hangreprodukcióra képes, nagyteljesítményű, igen nagy képernyővel rendelkező televíziót keresnek.

KF50Sx200.jpg
„A Grand WEGA a megoldás azok számára, akik olyan nagyképernyős televíziót keresnek, amely kivételes képminőséget biztosít és ráadásul kivételesen jó vételnek számít” mondta Steve Lavender, a Sony Television Marketing Europe igazgatója. „WEGA portfoliójával a Sony abban az egyedülálló helyzetben van, hogy minden esetben, a vásárló bármiféle képpel kapcsolatos igényére képes megoldást kínálni, legyen az hagyományos katódsugárcsöves televízió, nagy képernyős projektoros tv, sík képernyős LCD és plazma televízió, vagy akár asztalra helyezhető kivetítő azok számára, akik igazán óriási képre vágynak.”

Ez a hatalmas 42 colos televízió újonnan kifejlesztett LCD paneleket alkalmaz (a vörös, zöld és kék színek mindegyikéhez egyet-egyet) a 3,15 millió képpontos felbontás (1366 x 768 pixel azaz panelenként 1,05 millió) elérése érdekében.

Szintén megtalálható a készülékben a Sony saját fejlesztésű optikai egysége, amely 11 lencsés rendszerével biztosítja a fényerősség nagy felbontás mellett is egyenletes eloszlását a sarkokban is.

A beépített DRC (Digital Reality Creation) lehetővé teszi a KF-42SX200 számára hogy a hagyományos televíziós jelből szinte nagyfelbontású (HDTV) televíziós képet állítson elő. A szabadalmazott digitális algoritmus és a MID (Multi Image Driver) konverter az eredeti televíziós jel 625i (váltott soros) sor x 720 oszlop felbontását 768p (progresszív) sor x 1366 oszlop felbontásra alakítja át.

A digitális gamma áramkör lehetővé teszi, hogy a 1024 színárnyalatú kép telt, már-már háromdimenziós legyen. A digitális egyenletesség szabályozó (digital uniformity) áramkör 128 képpontonként kijavítja a színek eloszlását, amellyel tiszta és természetes színmegjelenítést tesz lehetővé.

Könnyen cserélhető izzó biztosítja a Grand WEGA kivételes hosszantartó képminőségét.

A KF-42SX200 áprilisában csatlakozik a Sony Grand WEGA családhoz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .