A nagyágyúk

SANYO PLV-HD10Bár többségünknek nem lehet például saját luxusautója, azért még élvezettel beszélünk róluk. Természetesen a házi-mozi projektorok között is vannak olyan modellek, melyek a vastagabb pénztárcájú felhasználóknak készülnek.
A SANYO PLV-HD10 projektor a jó öreg poliszilikon LCD technológiát alkalmazza. A Sony Qualia-004-val megegyező 1920×1080 pixel felbontású TFT LCD panelek (3 db) mérete jóval nagyobb, (1,65” azaz 4,2 cm az átlóban mérve), ami nem feltétlen baj, inkább a technológia sajátja. A készülék nagy újdonsága az említett felbontás, mivel LCD projektorban eddig ilyet még nem készítettek.

A fényerő – négy darab 250W-os UHP lámpa jóvoltából – 6000 ANSI lumen, amihez jó nagy vetítővászon és ennek megfelelő méretű szoba, sőt inkább egy mozi-terem dukál. A gép mérete is ezt sugallja, hisz ki cipelne át akár a szomszéd esti bulijába egy 37,5 kilós, 80cm hosszú szörnyeteget. A kontraszt értéke 1000:1, ami kiemelkedő az LCD projektorok között, s ezt egy új, un. mikro-lencsés optikai rendszernek köszönheti. A mikro-lencséket a három LCD panel mindenegyes pixeljébe beleintegrálják, így növelve a fényáteresztő képesség hatékonyságát és ennek eredményeként jelentősen fényesebb képeket hoznak létre.

Az ebben a kategóriában természetes, hogy a vetítőhöz külön kell megvenni a felszereléséhez legmegfelelőbb lencsét (9 különböző fix vagy zoom közül választhatunk), melyeken a kép motorosan nagyítható-kicsinyíthető (már amelyiket lehet) ill. függőlegesen és vízszintesen „eltolható” a vetítés tengelyétől.

A PLV-HD10 színvisszaadásának rendkívüli színhűségéről a 6500º K színhőmérsékletű optikai rendszer és egy újonnan kifejlesztett 12-bites progresszív képfrissítés áramkör jóvoltából ugyancsak kiváló HDTV képalkotás gondoskodik. A 30-bites színfeldolgozás, a 2-3 pulldown, és a 1080 váltott-sorosból progresszívbe konvertálás a mozgóképek előállítását is magas szinten valósítja meg.

Az opcionálisan kialakítható és a vetítőtől elkülöníthető interfészpanelen HD-/SD-SDI, <bDVI-D> (HDCP-vel), RGB H/V Video (5xBNC), Farudja Video, LAN hálózati vezérlő/adminisztrátor csatlakoztatás hozható létre.

Az már csak hab a tortán, hogy a PLV-HD10 képes logo fájlokat tárolni, melyeken a saját mozielőadásaink egyedi képi megjelenésével szórakoztathatjuk a nagyérdeműt, feltéve hogy ki tudjuk fizetni a 22,9 millió forintos listaárat, ami azért vad fantáziánknak némiképp határt szab.

SANYO PLV-HD10
SANYO PLV-HD10

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .