A Pioneer és az Onkyo összeköti házi AV üzleti tevékenységét (Frissítés)

1. Oldal

Az Onkyo megveszi a Pioneer házi AV elektronikai készüléküzletágát, de a két márka továbbra is megmarad.


Frissítés 2014. szeptember 15.:

A Reuters híre szerint, a Pioneer bejelentette házi AV elektronikai készüléküzletágának eladását. A vevő az Onkyo lesz, melyben a Pioneer 14,95 százalék tulajdoni hányadot szerez az eladás ellentételeként. A Hong Kong-i Baring befektetési alap kihátrált az eredeti júniusi megállapodásból (lásd alább), és nem lesz többségi tulajdonos.

Az Onkyo és a Pioneer közleményében hozzáteszi, hogy a két márka megmarad az új struktúrában. A két cég október végéig véglegesíti a megállapodást és jövő márciusra az integrációt.

Pioneer_Onkyo.jpg
A Pioneer, az Onkyo és a Baring Private Equity Asia (Baring) rövid sajtóközleményben adtak hírt megállapodásukról. Eszerint megbeszélések zajlanak a Pioneer és az Onkyo között házi AV üzleti tevékenységeik egy részének integrációja tekintetében, valamint a Pioneer leányvállalata, a Pioneer Home Electronics Corporation 51%-ban a Baring tulajdonába kerül. A fennmaradó 49%-ról az érintett felek közötti megbeszéléséken határoznak majd.

A megállapodás hátterével kapcsolatban a házi AV piac és a zenehallgatási szokások megváltozását, valamint a PC-k és a digitális audió lejátszók népszerűségének növekedését említi a közlemény. A Pioneer és az Onkyo a piac változásaival szembenézve igyekszik majd javítani versenyképességét, kihasználva a két cég erőforrásait, erős márkáikat és kiváló technológiáit. A tőkéjével résztvevő Baring fogja maximalizálni az együttműködést, beleértve az üzleti terjeszkedést.

A sajtóközlemény azzal zárul: „Minkét cég megtartja meglévő márkáját, és növeli vállalti értékét.”

A tranzakció lényegében egy eladás, aminek részletei egyelőre nem ismertek, mert a végső, az üzlet pénzügyi vonatkozásait is tartalmazó megállapodás várhatóan augusztus végén születik majd meg.

A most márciusban zárult pénzügyi évben a Pioneer árbevételének 70%-a az autóelektronikai üzletágból származott, miközben a házi elektronikai részleg – amibe az AV készülékek is tartoznak – csupán a bevétel ötödét adta. A házi elektronikai üzlet ráadásul igen csekély működési profitot hozott, két éve pedig még veszteséges volt.

A Pioneer és az Onkyo idén még önállóan fejlesztett házi-mozi termékeikkel lépnek piacra.

Kapcsolódó linkek:

Pioneer BDP-LX88, BDP-LX58: új csúcskategóriás Blu-ray lejátszók
Pioneer: jönnek a 2014-es Dolby Atmos kompatibilis AV erősítők
Onkyo TX-NR333: a megújult belépő AV vevőerősítő
Onkyo: 2014-es csúcskategóriás AV komponensek Dolby Atmos-szal
Pioneer BDP-170: új Blu-ray lejátszó gazdag funkcionalitással
Pioneer: a 2014-es VSX AV vevőerősítőkről
Onkyo: a 2014-es középkategóriás hálózati AV vevőerősítők
Onkyo: 2014-es AV vevőerősítők 4K/60Hz videó támogatással
Pioneer: új Sound Bar hangszórórendszer TV-khez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .