OLED TV: Panasonic és Samsung 4K OLED TV-k az IFA-n

1. Oldal

Ha nem is a legfeltűnőbb helyen, de a Panasonic és a Samsung is bemutattak nagyképernyős 4K OLED TV prototípusokat az IFA 2014 kiállításon, jelezvén nem hagytak fel teljesen az új TV technológiával.

Miután felbomlott a Sony és a Panasonic OLED panelfejlesztési partnersége olyan híresztelés láttak napvilágot, hogy a Panasonic felhagy az OLED TV üzlettel.

OLED_Panasonic_65_inch_4K.jpg
Ennek látszik ellentmondani a Panasonic standján Berlinben kiállított 164 centis (65 inch) hajlított képernyőjű 4K OLED TV prototípus, ami a látogatók visszajelzéseit volt hivatva felmérni. Magáról a prototípusról semmilyen műszaki információt nem tettek közzé. Még az is lehet – mert szóltak erről is híresztelések -, hogy ugyanaz a White OLED pixel technológiájú LG Display által gyártott OLED panel működik a Panasonic 4K OLED TV prototípusában, mint az LG 4K OLED TV-iben, amelyek a berlini kiállítás után már kaphatóak is lesznek.

OLED_Samsung_4K_OLED_TV_IFA2014.jpg
Sokat kellett keresgélni a Samsung hatalmas kiállítási területén, de azért az egyik sarokban ott volt a márka három OLED TV-je, közülük kettő 4K felbontással. Ezeket azonban belátható időn belül nem szándékoznak piacra vinni.

Finoman szólva a Samsung OLED TV-k nem hódították meg a világot, mert iparági vélemények szerint még mindig komoly nehézséget jelent a panelgyártás. A Samsung cáfolja, hogy leállítaná az OLED TV gyártást és azt mondja, hogy egyszerűen csak másra, nevezetesen a hajlított képernyőjű és Ultra HD TV-kre koncentrál.

Kapcsolódó linkek:

LG: új sík és hajlított képernyőjű OLED TV-k az IFA-n
OLED: japán iparági összefogással alakul meg a JOLED Inc.
OLED TV: a Panasonic is felhagy az OLED TV üzlettel?
LG: a 279 centis OLED TV panelek gyártása sem probléma
OLED TV: a Samsung cáfolja az OLED TV gyártás leállítását
Kevés új OLED TV a CES 2014-en
Vége a Sony és a Panasonic OLED partnerségének

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .