A projektorpiacon nem verseng a Panasonic és a Sanyo

1. Oldal

A Panasonic Europe elnök-vezérigazgatója Laurent Abadie szerint a Sanyo felvásárlása nem okoz a két elektronikai cég termékválasztékában jelentős átfedést, és ez a vetítőkre is igaz.
A már 2008 végén eldöntött akvizíció eredményeként 2009 decemberében a Panasonic megszerezte a Sanyo-t, többségi részesedést vásárolva a cégben. A Panasonic számára elsősorban a Sanyo elektromos energiatároló telepek és akkumulátorok terén szerzett szakértelme volt vonzó, ami fontos szerephez juthat a gépjárműgyártásban is az elektromos meghajtás terjedésével.

A Panasonic legfőbb európai vezetője nem tulajdonít különösebb jelentőséget annak a ténynek, hogy korábban a két cég a videokamerák és vetítők terén egymással is versengtek.

Laurent Abadie egyértelműen a jövőre utalva azt nyilatkozta: „Ami a projektorokat illeti, nem dolgozunk hasonló típusú termékeken. Például a Sanyo rövid fókusztávolságú vetítőket fejleszt, mi a nagyobb vetítőrendszerek iránt érdeklődünk.”

Panasonic_PT-AE4000.jpg
A Panasonic jelenleg csak két 3LCD házi-mozi vetítőt tart kínálatában, az immár évek óta változatlan „HD-ready” PT-AX200E3582-t, és a 2009-ben megújult műszaki tartalommal megjelent teljes HD felbontású PT-AE4000E4200-t.

Sanyo_PLV-Z4000.jpg
A Sanyo nemrég jelentette be a PLV-Z4000 és PLV-Z800 teljes HD felbontású 3LCD házi-mozi vetítőket, amelyek elődeiktől csak alig különböznek.

Elképzelhető, hogy a nagyon hasonló technológiai alapokon nyugvó házi-mozi vetítőket kínáló két cég közül valamelyik kivonul a piacról.

Kapcsolódó linkek:

Sanyo PLV-Z800: egy szintén ismerős házi-mozi vetítő
Sanyo PLV-Z4000: a nem annyira új házi-mozi vetítő
Panasonic: már kapható a PT-AE4000E házi-mozi vetítő
Megveszi a Sanyot a Panasonic

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .