Sanyo PLV-Z4000: a nem annyira új házi-mozi vetítő

1. Oldal

A Sanyo PLV-Z4000 teljes HD felbontású 3LCD házi-mozi csúcsvetítője az elődmodelltől gyakorlatilag csak abban különbözik, hogy az EU előírásainak megfelelve készenléti üzemállapotban csupán 0,7W teljesítményt fogyaszt.
A Sanyo PLV-Z4000 szinte a PLV-Z3000 ikertestvérének tekinthető. Ugyanazok az Epson D7-es képmodulátor LCD panelek állítják elő a teljes HD felbontású képet akár 120Hz-es képfrissítéssel, ami interpolált képek közbeiktatásával vagy a másodpercenként 24 képkockás (24p) filmforrás képeinek megötszörözésével pedig kadenciahelyes mozgásmegjelenítést tesz lehetővé.

Samyo_PLV-Z4000.jpg
A PLV-Z4000 1/60-ad másodpercenként csendesen beavatkozó fényszabályzó írisz mély feketeszintet, 65.000:1 dinamikus kontrasztarányt biztosít, és maximum 1.200 ANSI lumen fényáramot. A lámpa fényét alapszínekre bontó „Cinema Color Filter” színszűrő 10%-kal bővíti a vetítővel előállítható színtartományt. A Sanyo további újdonságként saját TopazReal HD rendszerével az új vetítő még kiválóbb képminőséget ígér, és egy 3D színmenedzselő rendszerrel még nagyobb színpontosságot biztosít.

A vetítő „eco” üzemmódban rendkívül csendes (csak 19dB), és kétszeres nagyításátfogású zoom lencséjének valamint függőleges/vízszintes lencseeltolásának köszönhetően igen könnyen elhelyezhető.

A PLV-Z4000 lencséjét kikapcsolt állapotban automatikusan működő redőnyajtó védi a portól és karcolásoktól. A vetítő LCD paneljeiről pedig egy hozzá mellékelt kézi pumpa segítségével távolítható el a por és más finom részecskék, így megőrizve meg sokáig a vetített kép kiváló képminőségét.

A PLV-Z4000 májustól lesz kapható 2.490 euro (kb. 655.000 Ft) áron, és a gyártó 3 év garanciát biztosít a termékre.

Kapcsolódó linkek:

Sanyo: prototípus lézervetítő kis fókusztávolsággal
Sanyo PLV-Z3000: az új csúcskategóriás házi-mozi vetítő
Epson: két új D7-es teljes HD felbontású LCD képmodulátor panel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .