Sanyo PLV-Z800: egy szintén ismerős házi-mozi vetítő

1. Oldal

A Sanyo PLV-Z800 elődmodellje 2009. legkelendőbb házi-mozi vetítője volt Európában, ezért részben érthető, hogy csak a legszükségesebb módosítást végezte el rajta a gyártó, hogy megfeleljen az EU készenléti teljesítményfelvételi előírásának.
A Sanyo PLV-Z800 teljes HD felbontású házi-mozi vetítő elődje a PLV-Z7004073 a brit Futuresource Consulting Ltd. piackutató szerint a legnagyobb számban eladott házi-mozi vetítő volt az európai piac 1080i felbontású szegmensében, 2009-ben. Az új modell szinte teljesen azonos a másfél évvel ezelőtt piacra került vetítővel. Ugyanazok a 60 Hz-es képfrissítésre alkalmas, 10 bites meghajtású Epson D7-es képmodulátor LCD panelek állítják elő a teljes HD felbontású képet, ugyanannak a másodpercenként 60-szor beavatkozó fényrekesznyílásnak (írisz) köszönhető a 10.000:1 kontrasztarány és ugyanaz a 165 W-os UHP lámpa biztosítja a maximum 1.200 ANSI lumen (eco módban 840 ANSI lumen) fényáramot. A vetítő hűtőventillátora továbbra is igen igen csendes (eco módban 21 dB).

Sanyo_PLV-Z800.jpg
A PLV-Z800 az elődmodellel azonos csatlakoztatást, köztük a két 1.3b verziójú „Deep Color” jeleket is fogadó HDMI bemenetet, és 3D színmenedzselő rendszert kínál. A felhasználó öt előre beállított és maga által meghatározott képmódból választhat.

A vetítő installálását a gyártótól megszokott függőlegesen fel/le 100%, illetve vízszintesen balra/jobbra 50% képeltolást biztosító lencsemozgatás, valamint a kétszeres nagyításátfogású zoom optika segíti.

Az Európai Unió vonatkozó direktívájának megfelelően a Sanyo 0,6 Wattra csökkentette a PLV-Z800 teljesítményfelvételét készenléti üzemállapotban.

A vetítő lencséjét kikapcsolt állapotában továbbra is egy automatikusan záródó redőnyajtó védi a portól, a hozzá mellékelt pumpával pedig kis réseken keresztül az LCD panelekről fújhatóak le a szennyeződések.

A PLV-Z800 májusban kerül piacra 1.699 euro (kb. 450.000 Ft) javasolt fogyasztói áron, és 3 év gyártói garanciával.

Kapcsolódó linkek:

Sanyo PLV-Z4000: a nem annyira új házi-mozi vetítő
Sanyo PLV-Z700: új teljes HD felbontású 3LCD vetítő az IFA-n

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .