A Seiko Epson lézer megvilágítású hátulról vetítő egységet fejleszt

1. Oldal

A Seiko Epson a Novalux, Inc. amerikai vállalattal lézer fényforrásából kíván hátulról vetítős TV-ben használható vetítőegységet fejleszteni.


Novalux fejlesztette_BR_egyszínű lézerösszeállítás
Novalux fejlesztette_BR_egyszínű lézerösszeállítás

Az aláírt közös fejlesztésre vonatkozó megállapodás alapján a Novalux lézertechnológiájával, a Seiko Epson vetítési és precíziós feldolgozási technológiájával járul hozzá a fejlesztéshez.

A cél, hogy olyan lézert állítsanak elő, mely a jelenlegieknél háromszor nagyobb fénykibocsátást tesz lehetővé, s ennek alkalmazásával a Seiko Epson olyan hátulról vetítő egységet hozzon forgalomba, mely a jelenlegi termékekben használt ultra nagynyomású (UHP) mercury lámpáknál jobb színreprodukciós skálát és hosszabb élettartamot kínál.

A Novalux NECSEL elnevezésű lézertechnológiája nagyobb fénykibocsátású, mint a más átlagos lézerek. A gyártó állítása szerint ennek a technológiának az alkalmazásával egy a jelenlegieknél 30%-al költséghatékonyabb és a lézerfényforrás hasznos tulajdonságaival bíró hátulról vetítő egység kerülhet forgalomba legkorábban 2007 végére.

A jelenleg a vetítőegységekben használt UHP mercury lámpák új, fénykibocsátó diódákkal (LED) történő kiváltásával kapcsolatban a Mitsubishi Electric Corp ért el eredményeket, illetve ilyen fényforrással rendelkező HVTV készüléket mutatott be a Samsung a CES 2006-on.

Kapcsolódó link:

CES 2006: DLP fejlesztések a HDTV szolgálatában

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .