A Sharp elhagyni készül az európai TV piacot?

1. Oldal

A stagnáló európai eladások miatt költségeit csökkenteni próbáló Sharp Corp LCD TV-i gyártási és értékesítési jogairól tárgyal a TPV Technology Ltd-vel, közli a Reuters ismeretlen forrásra hivatkozva.
A Reuters jelentése számol be a Sharp Corp és a TPV Technology Ltd megbeszéléseiről, ami a japán cég LCD TV-i európai gyártási és értékesítési jogairól szól, és érintik a Sharp Lengyelországban lévő TV gyárának eladását.

Az új Sharp UQ10
Az új Sharp UQ10


A magát a tárgyalások érzékenysége miatt azonosítani nem akaró forrás szerint, még korai szakaszukban vannak a megbeszélések és semmilyen döntés nem született még.

A Sharp a tervvel kapcsolatos első sajtójelentésekre egy nyilatkozatban úgy reagált, hogy különböző lehetőségeket vesz figyelembe európai üzletének átalakítására, de semmiről nem döntöttek. A már sok éve veszteségesen működő Sharp számára már a március végével zárult elmúlt pénzügyi évben fontos volt az európai TV üzlet eredményessége.

A TPV Technology Ltd két éve rendelkezik érdekeltséggel a Philips TV-ket gyártó TP Vision-ben, amiből a holland Philips kiszáll. Talán ugyanez zajlik majd le a Sharp európai TV üzletágának átalakításánál is. Vagyis lehet, hogy Sharp márkanévvel, technológiával és alkatrészekből még sokáig lesznek kaphatóak TV-k Európában, de azokat már nem teljesen a Sharp gyártja majd.

Kapcsolódó linkek:

Sharp: 4K Ultra HD TV rekordert kínál Japánban
Sharp UQ10: itt vannak az AQUOS Quattron Pro TV-k
Sharp LE760/762: az első AQUOS LED LCD TV-k passzív 3D-vel
Philips: kiszáll a TV-k gyártásából a holland cég
Philips TV-k lesznek még, de más gyártja majd azokat
A Philips átadja TV üzletágát egy hongkongi cégnek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .