Mitsubishi: jön a lézertévé

1. Oldal

A Mitsubishi LaserVue márkanéven kezdi el forgalmazni lézer TV-jét az USA-ban már az idei harmadik negyedévtől, jelentette be a cég múlt heti sajtótájékoztatóján.
A Mitsubishi lézer TV-jét a CES 2008-on már bemutatta, s így az újfajta lézertechnológiájú megvilágítással megalkotta a nagyképernyős televíziók új kategóriáját. A gyártó a lézer TV márkanevét is kitalálta: LaserVue.

lezertTV.jpg
Az első lézer megvilágítású TV-k, a LaserVue készülékek várhatóan a házi szórakoztatásban eddig sosem látott színtartományt állítanak elő, amit a Mitsubishi „az élmény egy új dimenziójának” nevez. A gyártó meggyőződése, hogy a precíz és fókuszált lézerfény tisztasága fölülmúl minden jelenlegi megvilágítási technológiát. Míg napjaink HDTV-i az emberi szem számára látható színtartomány kevesebb mint 40%-át képesek reprodukálni, lézersugarakkal akár az LCD akár a plazma TV-k színtartományának kétszerese állítható elő.

A Mitsubishi LaserVue a gyártó ígérete szerint a lehető legtökéletesebb képminőséget nyújtja, és új, innovatív lehetőségeket is kínál. Itt a sajtóbeszámolók elsősorban a 3D képmegjelenítést említik. LaserVue TV-kben a Texas Instruments legújabb DLP chipkészleteit (vagy a HD4 vagy a HD5) alkalmazzák. Egyáltalán nincs bennük színkerék, mint a hagyományos lámpával működő DLP hátulról vetítős TV-kben, és az utóbbiakhoz képest a készülék házának vastagságát is csökkentik. A lézer TV környezetbarát is egyben, mivel nagyjából fele annyi teljesítményt fogyaszt, mint napjaink LCD TV-i, és kb. harmadát annak, amit egy plazma TV.

Frank DeMartin a Mitsubishi Digital Electronics America marketingért felelős alelnöke szerint: „A Mitsubishi a lézertechnológiával új kategóriát alkotott a televíziók között, és most egy izgalmas új márkát hoz létre, a LaserVue-t, melyet úgy hisszük a fogyasztók az iparág legjobb televízióival együtt emlegetnek majd.”

A sajtótájékoztatón résztvevő újságírók beszámolói alapján az egy 127 centis (50 inch) Pioneer Elite 1080p plazma TV és egy 132 centis (52 inch) Sharp Aquos 1080p LCD TV (a konkrét típusok ismeretlenek) társaságában bemutatott Mitsubishi LaserVue készülék elég meggyőzőnek tűnt a nézők számára. A színek mélyek és gazdagok voltak lenyűgöző vörösekkel és feketékkel a versenytárs plazmával és LCD TV-vel összevetve. A kontraszt és a képtisztaság a legjobbak közé tartozik. Meglepetésre a LaserVue HDTV mélysége igen csekély kb. 25cm lehetett, és könnyedén szerelhető falra.

A LaserVue TV-ket 2008. harmadik negyedévében kezdik el szállítani, de a képernyőméretek és az árak csak később kerülnek meghatározásra.

Kapcsolódó linkek:

CES 2008: a Mitsubishi bemutatta lézer TV-jét
A lézer TV talán féléven belül termék lehet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .