AIRTAME: kész a vezeték-nélküli képernyőmegosztó eszköz

1. Oldal

Ha némi késéssel is, de kész és már 10.000 darabot ki is szállítottak az AIRTAME eszközből, ami lehetővé teszi, hogy PC-ről, Mac-ről vagy mobilkészülékről tartalmat továbbítsunk vezeték nélkül egy HDMI bemenettel rendelkező képmegjelenítőre.


Az AIRTAME mögött álló dán csapat (köztük jó néhányan magyarok) akkor lett híres, amikor a CES 2014 kiállításon bemutatott prototípus termékükre sikeres „tömeg-finanszírozási” kampányt bonyolítottak le. Az ambíciók nagyok voltak, és a kampányt következő hónapokban a csapat még több funkciót és szélesebb körű eszköztámogatást ígért, a termék azonban végül majd egy évet késett. Most viszont már kész, és elkezdődött kiszállításuk.

AIRTAME_alkalmazas.jpg
A cég eddig több mint 10.000 eszközt szállított ki több mint 100 országba az ügyfeleknek. A többi előrendelést várhatóan 2-4 héten belül elégítik ki.

Az AIRTAME lehetővé teszi egy Windows vagy Linux operációs rendszert alkalmazó PC vagy Mac asztalának vezeték-nélkül tükrözését egy HDMI bemenettel rendelkező TV vagy projektor képernyőjén 1080p felbontással. Ugyancsak vezeték-nélküli kapcsolaton át továbbíthatóak képernyőre képek és dokumentumok Android vagy iOS okostelefonról. táblagépről. A felsoroltakból látszik, hogy az AIRTAME megfelelő alkalmazás telepítésével mindenféle platformon működik, egyedül az Windows Phone támogatásra kell várni még. A kis eszköz az eredetileg tervezettnél több eszközt támogat, így a cég a terméket üzleti és tárgyalótermi megoldásként is kínálja, de nyilván a fogyasztók is szívesen vásárolják és használják majd.

Az AIRTAME a piacon olyan termékekkel versenyez, mint a Google Chromecast, az Airplay Apple TV-n és a számtalan Wi-Fi Miracast technológiájú adapter, mint amilyen a Microsoft is kínál. Az AIRTAME fejlesztői viszont úgy vélik, hogy termékük már most sokkal többre képes és teljesebb, mint versenytársai, mert több funkciót és platformok közötti támogatást is kínál.

A kis „dongle” fel tud csatlakozni a Wi-Fi router-re vagy közvetlen kapcsolatot építhet ki a fogadó eszközzel. Támogatja a 2,4 és 5 GHz-es Wi-Fi-t. Az eszköz három üzemmódja, a „Work”, a „Presentation” és a „Video” az elnevezésnek megfelelő használathoz optimalizálja annak működését. A jövőbeli frissítések további funkciókkal egészítik ki az eszközt.

Az AIRTAME 164 $ illetve € (kb. 51.000 Ft) áron kapható bevezető kedvezménnyel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .