Android TV: a 12-es verzió új streaming és távkezelő funkciókat kap

A Google által bejelentett TV-s Android 12 bevezet néhány új „cast” funkciót és új lehetőségként az Android és iOS készülékek távirányítóként való használatát.


A Google fejlesztők blogján közöltek alapján eddig az alábbiak tudhatóak az Android 12 TV-s verziójáról.

Android 12

Az Android TV készülékek többszobás zenehallgatáshoz való használatát könnyíti meg az Android 12 két új, „Cast Connect with Stream Transfer” és „Stream Expansion” elnevezésű funkciója. A Goggle Cast közvetlen Android TV applikációba  való jobb felhasználói élményt nyújtó integrációját biztosítja az úgynevezett Cast Connect. Ennek segítségével a felhasználók Android, iOS okostelefonjuk/táblagépük átadó alkalmazásából, vagy Chrome böngészőjükből közvetlenül az Android TV alkalmazásának adhatják át a tartalom lejátszását (ez tulajdonképpen a „Cast”), és az átadó alkalmazás mellett használhatják az Android TV-jük távirányítóját is annak távvezérlésére.

Stream Transfer és Stream Expansion

A „Stream Transfer” lehetővé teszi, hogy a Google Assistant hangutasításra a zenét egy csatlakoztatott hangsugárzóról például egy Android TV-re helyezze át. Ez olyan parancsokkal lehetséges, mint például: „Hey Google, move the music to the living room TV”, azaz „Hé Google tedd át a zenét a nappali TV-re”.

A „Stream Expansion” segítségével pedig Android TV eszközök adhatóak hozzá a többszobás hangrendszerhez, ami azt jelenti, hogy a zene egyszerre több eszközön is megszólaltatható. Ez egy úgynevezett „Temporary Speaker Group”, azaz „ideiglenes hangszórócsoport”, mert nem állandó párosításról van szó, és csak zenével működik, a TV-hangjával nem.

Android-12_távkezelés

A Google új távvezérlő funkciókkal egészíti ki a mobil Android (11 és 12) verziókat, a gyorsbeállítások menün keresztül, megkönnyítve a felhasználói adatok és a keresési lekérdezések beírását az Android TV és Google TV kezelőfelületén.

Az új távvezérlő funkciók a cég korábbi nem igazán sikeres távvezérlő applikációját váltja, és az Apple iPhone és iPad készülékeken a Google Home alkalmazáshoz adják hozzá.

A Google szerződött hardverpartnerei száma jelenleg már több mint 250, és az Android TV-n már több mint 8.000 alkalmazás érhető el.

A TV-s Android 12 béta verziója már elérhető a Google ADT-3 médiaeszközön, de azt nem tudni, hogy mikor jelenhet meg a nagy nyilvánosság számára. Tekintve, hogy a legtöbb Android TV eszközön még csak nem is az Android 11 , hanem még mindig a 9-es vagy 10-es verzió fut, ezért ez eltarthat még egy ideig.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .