IFA 2021: csak 2022-ben tér vissza a kiállítás

Az újabb globális egészségügyi bizonytalanság kényszeríti a szervezőket az IFA 2021 lemondására, így a kiállítása csak 2022-ben tér vissza.


Februárban még úgy gondolták a szervezők, hogy újra a megszokott formában rendeznék meg a berlini IFA 2021 kiállítást. A tegnap kiadott sajtóközlemény szerint: „A Messe Berlin és a gfu Consumer & Home Electronics GmbH közösen jelentik be, hogy az IFA 2021 az eredetileg tervezett fizikai élő eseményként nem kerül megrendezésre szeptemberben.”

IFA Berlin

A döntés közegészségügyi szakértőkkel és számos érdekelt féllel folytatott részletekbe menő megbeszéléseket követően született. Végül mivel számos kulcsfontosságú globális egészségügyi mutató nem olyan gyorsan mozdul a megfelelő irányba, mint remélték – kezdve az új COVID-19 variánsok gyors megjelenésétől például Dél-Ázsiában, a védőoltási programok bevezetésének sebességével kapcsolatban világszerte tapasztalható folyamatos bizonytalanságokig. Ez viszont bizonytalanságot okoz a Berlinbe érkező vagy ottani részvételüket vállaló cégek valamint a média és a látogatók számára – akiknek jó előre kell tervezniük a költségeket, a befektetéseket és az utazásokat – nemcsak az IFA-ra, hanem a világ minden hasonló rendezvényére. Egy másik szempont az a tény, hogy a Messe Berlin továbbra is támogatja a COVID-19 elleni küzdelmet azzal, hogy a kiállítási terület egy részét oltóközponttá és sürgősségi kórházzá alakítja át, és mindkettőre valószínűleg az eredetileg tervezettnél hosszabb ideig lesz szükség.

Kai Hillebrandt, a gfu Consumer & Home Electronics GmbH felügyelőbizottságának elnöke úgy nyilatkozott: „Az innovációnak platformra van szüksége, a globális figyelem középpontjába kell kerülnie. Ezért a technológiai iparág márkái és gyártói nagyon szívesen jönnének a berlini IFA 2021-re. Sajnos a legutóbbi közegészségügyi fejlemények túl sok kockázatot vitt mindenki rendezvénnyel kapcsolatos terveibe. Most egyszerűen túl sok a bizonytalanság. Ezért mostanra szinte lehetetlenné vált, hogy bárki felelősségteljesen megtervezze a részvételét bármilyen szakkiállításon.”

Martin Ecknig, a Messe Berlin vezérigazgatója szerint: „Nem könnyen hoztuk meg ezt a döntést. A berlini IFA vitathatatlanul az év legfontosabb eseménye a márkák és a kereskedők számára egyaránt. A berlini IFA olyan módon köti össze iparágunkat a kereskedő látogatókkal, a médiával és a valódi fogyasztókkal, mint egyetlen más esemény sem. Mindenki egészségének és biztonságának abszolút elsőbbséget kell élveznie azonban. A pandémia megfékezésére tett erőfeszítések – az oltási programok bevezetésétől a nemzetközi utazások újraindításáig – nem a remélt ütemben történtek. E fejlemények miatt elkerülhetetlen volt ez a nehéz és kiábrándító döntés.”

Az IFA szervezői most az ipari, kereskedelmi és médiapartnerekkel együtt dolgoznak, hogy minden készen álljon az IFA 2022-re, ami teljes körű élő rendezvényként kerül majd megrendezésre a berlini kiállítási területen.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .