Apple TV: iPhone képernyő nélkül 1080p felbontással?

1. Oldal

Az új Apple TV-ről kiszivárgó információk szerint a készülék felépítése sokban hasonlít majd az iPhone 4G-re, és a tartalmakat már nem önmagán tárolja, hanem az interneten elérhető bitfolyamok azonnali lejátszására készül.
A 2007-ben útjára bocsátott első Apple TV az iTunes-on megtalálható többtízezer mozifilm és TV sorozat epizód révén ugyan jelentős internetes tartalomelérést biztosít, mégsem igazán sikeres, mert csupán csak egy a sok hasonló online műsort kínáló set-top box közül. Nem meglepő hát, hogy egy ideje dolgoznak már a fejlesztők az Apple TV következő generációján, amit különösen aktuálissá tesz egy igazán erős vetélytárs, a Google TV megjelenése.

Apple_TV.jpg
Kiszivárgó információk szerint az új készülék és koncepció sokat merít az Apple mobilmegoldásaiból, felépítése közvetlenül az iPhone 4G-re alapul, vagyis ugyanaz az A4 CPU és 16 GB-os flash memória kerül bele, bár képes lesz a teljes 1080p HD video lejátszásra. A készülék állítólag kicsi, egy leírás szerint olyan, mint egy „képernyő nélküli iPhone”, és ára is kedvező, csupán 99 dollárba (kb. 22.000 Ft) kerül majd.

Az új készülékbe viszont nem építenek merevlemezes tárolót (a jelenlegiekbe 160 GB-os van), az Apple ugyanis a más szervereken tárolt és interneten továbbított (cloud-based) tartalmak bitfolyamainak azonnali, akár 1080p felbontású (streaming) lejátszásra koncentrál. Azok, akik továbbra is meg akarják tartani a tartalmakat, opcionálisan lehetőségük lesz erre külső tároló komponensen. Az új Apple TV operációs rendszerként az iPhone OS 4.0-át alkalmazza majd.

Arról egyelőre nincs szó, hogy az új Apple TV megjelenésével lesznek-e hozzá illeszkedő alkalmazások az „App Store” kínálatában, de nyilvánvalóan lenne ennek értelme az adott megosztott platformon. Természetesen az iPhone alkalmazások egyszerűen nem skálázhatóak fel nagyképernyős TV-re , de az biztosnak tűnik, hogy lesznek nagyfelbontású játékok és zajlik egy Hulu (az USA talán legnagyobb online tartalomszolgáltatása) alkalmazásfejlesztés iPad-re, ami aztán az Apple TV-n is használható lehetne.

Kapcsolódó linkek:

Google TV: vannak még kérdőjelek
Apple TV: az iTunes-ról már kölcsönözhetőek is letöltött filmek
Apple TV: a vártnál gyengébb a kereslet
Apple TV: médiaközpont Steve Jobs módra

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .