Apple TV: jön a médiadoboz és a HomePod hangsugárzó kombinációja

Az Apple állítólag egy az Apple TV médiadobozt és HomePod hangsugárzót kombináló terméken dolgozik, és emellett egy új csúcskategóriájú hangsugárzót is mérlegel.


A több mint négy éve kapható Apple TV 4K várhatóan megújuló hardveréről már számos hír látott már napvilágot. A múlt hónapban pedig az Apple kivette kínálatából a HomePod okoshangszórót, és most úgy néz ki, hogy a cég más formában egy sokkal többet tudó hangsugárzóval térne vissza a piacra, legalábbis a Bloomberg cikke szerint, amit a megbízható Mark Gurman jegyez.

A cikk azt állítja: „A cég olyan terméken dolgozik, ami egy Apple TV set-top boxot és egy HomePod hangszórót kombinálna, tartalmazna egy kamerát a csatlakoztatott TV-n keresztüli videokonferenciákhoz, és más okos otthoni funkciókkal.”

Leírás szerint az új eszköz a szokványos Apple TV dobozhoz hasonló képességekkel, így például video- és játéktámogatással rendelkezne, a streaming tartalmak hangjának megszólaltatása mellett zenét is lejátszana és persze Siri hangparancsokkal is vezérelhető lenne. A cikk hangsúlyozza, hogy az eszköz még korai fejlesztési szakaszban van, és az Apple még nem döntött arról, hogy beveti-e.

A 2020-ban már egységesített alapokon nyugvó tvOS szoftvert futtató Apple TV 4K és HomePod hangsugárzók házimozi hangzás előállítására is alkalmasak a 7.1-es és Dolby Atmos hangformátumokat is támogatva tavaly november óta.

Apple TV HomePod

A cikk szerint: „A kaliforniai Cupertinoban működő technológiai óriás egyesek elmondása szerint egy csúcskategóriás érintőképernyős hangsugárzó piacra dobását is mérlegeli, hogy a piacvezető Google és Amazon.com Inc. ellen még inkább versenyre keljen. Egy ilyen eszköz egy iPad-et kombinálna egy HomePod hangsugárzóval, és egy kamerát is tartalmazna videocsevegéshez. Az Apple már megvizsgálta, (hogy működik) összekötve az iPad egy robotkarral rendelkező hangszóróval, ami mozogva követheti a felhasználót egy szobában, az Amazon legújabb Echo Show eszközéhez hasonlóan.”

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .