A BSkyB jövőre elindítja Európai első 3D TV csatornáját

1. Oldal

Az első 3D TV csatorna filmeket, szórakoztató- és sportműsorokat kínál majd Sky+ HD előfizetéssel valamint a sztereoszkópikus kép megjelenítéséhez szükséges 3D ready TV készülékkel és szemüveggel rendelkező nézők számára.
A műholdas szolgáltató BSkyB valamikor 2010-ben indítja el külön 3D TV csatornáját a Sky+ HD előfizetőknek. A szolgáltatás a jelenlegi infrastruktúrán keresztül, a mostani Sky+ HD vevődekóder generáció használatával lesz elérhető. A 3D műsorok láthatóvá tételéhez viszont szükség lesz úgynevezett „3D ready” TV készülékekre is, amelyek jövőre lesznek kaphatóak az Egyesült Királyságban és máshol Európában.

Sky_HD_box.jpg
Míg a BDA által mostanában szabványosításra kerülő 3D Blu-ray varhatóan teljes HD felbontású lesz, addig a BSkyB egy fél HD felbontású, azaz mindkét szembe 540-540 soros képinformációt eljuttató 3D rendszerre vonatkozó terven dolgozik. A Sky+ HD vevővel rendelkező ügyfelei számát – ami jelenleg már több mint 1,3 millió – az elmúlt évben megduplázó műholdas műsorsugárzó abban bízik, hogy a 3D bevezetése közelebb viszi a 2010-re kitűzött 10 milliós előfizetői tábor eléréséhez.

A bejelentés kapcsán tartott 3D bemutatón a BSkyB egy Hyundai TV-t használt, aminek jelenleg 2.500 font (kb. 790.000 Ft) a kiskereskedelmi ára, de a műsorszóró bízik benne, hogy a 3D TV készülékek nem kerülnek majd sokkal többe, mint a többi síkpaneles TV.

Kapcsolódó linkek:

A BSkyB jövőre elindítja Európai első 3D TV csatornáját
A Blu-ray Disc Association 3D munkacsoportot alakít
JVC: teljes HD 3D LCD monitor professzionális célra
Probléma a 3D-vel
A Sensio 3D formátuma DVD szabvány lesz
A HDMI támogatói 3D jelátvitelre készítik elő a szabványt
3D: az SMPTE az otthoni 3D szórakoztatás szabványain dolgozik
A 3D otthoni felhasználásán munkálkodó szervezet alakult
A 3D TV-hez már csak műsorok kellenének
A világ első 3D sztereoszkópikus tévéje már kapható Japánban
A HDTV európai elterjedéséhez új üzleti modellekre van szükség

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .