Mitsubishi moduláris OLED óriásképernyő az ISE 2010-en

1. Oldal

A jövő heti Integrated Systems Europe (ISE 2010) kiállításon a Mitsubishi az európai érdeklődök számára is bemutatja OLED panelmodulokból összeállított most éppen 3,8 méter átlójú prototípus képernyőjét.
Múlt októberben a japán CEATEC-en már bemutatta, jövő héten pedig az amszterdami ISE 2010 kiállításon demonstrálja a Mitsubishi a világ első „skálázható” OLED képernyő technológiáját, amit elsősorban beltéri üzleti célú kijelzők előállítására szán.

Mitsubishi_3,8m_OLED.jpg
A kiállításon egy 3264mm x 1920mm méretű (kb. 3,8m átlójú, 6,2 négyzetméteres) 1088 x 640 pixel felbontású képernyő lesz látható, amit 680 db (34 x 20) látható élek nélkül illeszkedő panelmodul alkot. Ezek az egyenként 96x96mm-es 32×32 RGB pixel megjelenítésére képes OLED panelmodulok rendkívül könnyűek, vékonyak és a speciálisan hozzájuk fejlesztett meghajtó elektronikával tetszőleges méretű, alakú és akár hajlítható felületű képernyő formálható belőlük.

A Mitsubishi képernyője 1500cd/m² felületi fényességet képes produkálni, ami még viszonylag magas beltéri megvilágítás mellett is bőségesen elegendő. A saját fénykibocsátású OLED technológia miatt a kép kontrasztaránya is kiváló.

Kapcsolódó linkek:

OLED a CES 2010-en
OLED: 2016-ra az LCD-nél olcsóbb OLED panelek az LG-től
Samsung: 76 centis teljes HD felbontású 3D OLED TV
OLED: 38 centis LG OLED TV novembertől Dél-Koreában
Elhalasztja OLED TV terveit a Sony
Hogyan működik az OLED?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .