ASUS O!Play TV Pro: az új többfunkciós 3D médialejátszó

1. Oldal

Az ASUS O!Play TV Pro DVB-T vevőt, video rögzítést, cserélhető merevlemezt, hálózati tároló (NAS) elérést, több mint 50, köztük nagyfelbontású és 3D médiaformátum lejátszást, online tartalomelérést és számos más praktikus funkciót kínál.
Az ASUS O!Play TV Pro új többfunkciós asztali médialejátszó multimédiás szórakoztatóközpontként számos más készüléket válthat ki és a gyártó „O!Easy” technológiája felhasználóbarát kezelőfelületet ígér.

Asus_O!PLAY_TV_Pro3.jpg
Az O!Play TV Pro készülék beépített digitális földi sugárzású (DVB-T) vevőt is tartalmaz és a vett műsorcsatornák elektronikus műsorkalauzát (EPG) is olvashatóvá teszi, de sajnos nincs Conax kártyaolvasója, így a kódolt adások vételére nem alkalmas. Az ingyenesen vett programok viszont fel is vehetőek a készülék belső merevlemezére a „Personal Video Recorder (PVR)” használatával, ami a műsor „TimeShift” azaz időeltolásos (megállított, majd később folytatott) megtekintését is lehetővé teszi. A készülék egy mozdulattal könnyedén kivehető és visszahelyezhető HDD fiókjába akár 3TB-os SATA merevlemez – amit külön kell megvenni – szerelhető.

Az O!Play TV Pro persze leginkább a több mint 50, köztük 3D médiaformátumot támogató lejátszás miatt lehet vonzó sokak számára. Ezek az alábbiak:

Video dekódolás: MPEG1, MPEG2, MPEG4, RM, RMVB, VC-1, H.264, H.264 MVC(3D), XVID
Video fájlkiterjesztés (konténer): TRP, MP4, MOV, AVI, ASF, WMV, MKV, FLV, TS, MTS, M2TS, BD-iso, DAT, MPG, VOB, ISO, M1V, M2V, M4V
Audio dekódolás: APE, MP2, MP3, WAV, AAC, OGG, FLAC, AIFF, Dolby Digital Plus, DTS digital Surround, Dolby True HD (dekódolás vagy bitfolyam továbbítás HDMI-n), Tag ID3, MS-ADPCM/LC-AAC/HE-ACC/COOK/RA-Lossless
Kép: JPEG, BMP, PNG, GIF, TIFF
Feliratozás: SRT, SUB, SMI, SSA, ASS, TXT, idx+sub

A készülék tehát lejátssza és 1.4a verziójú HDMI kimenetén kiadja a 1080p sőt a 3D Frame Packing formátumú képjelet éppúgy, mint többek között a 7.1 csatornás veszteségmentes hangot reprodukáló Dolby True HD hangot. Az egyelőre csak feltételezhető, hogy az O!Play TV Pro képes a Blu-Ray lemezstruktúra és képfájl (.iso) lejátszására is akár merevlemezről vagy hálózaton keresztül is, úgy mintha azt az eredeti lemezről tenné menüvel, extrákkal, hangsáv- és feliratválasztással.

A nagy adatsebességű HD tartalmak PC-ről vagy más külső tárolóeszközről való átviteléhez USB 3.0 PC Link és host csatlakozók állnak rendelkezésre az O!Play TV Pro lehajtható előlapja mögött, melyek tízszer gyorsabb adatátvitelt tesznek lehetővé, mint az USB 2.0. A legújabb SATA interfész is 6Gbit/sec adatátviteli sebességet nyújt.

A Gigabites Ethernet és a beépített WiFi (802.11 b/g/n) kapcsolaton keresztül az O!Play TV Pro persze támogatja a hálózatra kapcsolódó tárolókon (NAS) lévő fájlok megosztását menedzselését is, és számítógépről is átvihetőek a tartalmak egy gombnyomásra az „O!Direct” funkció révén. Mindezekhez adott a készülék DLNA kompatibilitása.

Az interneten át az O!Play TV Pro többek között a Magyarországról egyelőre nem elérhető Acetrax video kölcsönző, YouTube Leanback, Dailymotion video megosztó, Facebook közösségi, Picasa, Flickr képmegosztó és ezernyi internet TV csatorna és rádióállomás online szolgáltatásához biztosít hozzáférést.

Az Apple App Store vagy Android Market „O!MediaShare” alkalmazásait letöltve az okostelefonon vagy táblagépen lévő médiafájlok is vezeték nélkül továbbíthatóak az O!Play TV Pro készülékre, és aztán jeleníthetőek meg a HDTV képernyőjén.

Az ASUS O!Play TV Pro már idehaza is megvásárolható 60.000 Ft körüli átron.

Kapcsolódó linkek:

Az ASUS első asztali Blu-ray lejátszója az O!Play BDS-700
Jönnek az ASUS HD médialejátszói

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .