Jönnek az ASUS HD médialejátszói

1. Oldal

Az ASUS első digitális médialejátszója az O!Play HDP-R1 nagyfelbontású video és képtartalmak széles skálájának megtekintését teszi lehetővé, s persze számos hangformátum megszólaltatására is alkalmas.
A házi-mozi PC megoldások tajvani gyártója az ASUS bejelentette az O!Play szériájú digitális médialejátszók első modelljét, az O!Play HDP-R1-et. A készülék az otthoni szórakoztatást szolgálva számos médiaformátumot teljes 1080p nagyfelbontásban képes lejátszani, de e mellett számos különleges tulajdonsággal is rendelkezik, mint a Music Shuffle funkció és az ultragyors eSATA interfész.

ASUS_O!Play.jpg
Az O!Play HDP-R1 olyan nagyfelbontású médialejátszó, amely jelenleg a legszélesebb körű formátumtámogatással rendelkezik. Ezek között ott az MPEG1/2/4, a H.264, a VC-1, és a népszerű RM/RMVB, amelyeket .mp4, .mov, .xvid, .avi, .dvix, .asf, .wmv, .mkv, .rm, .rmvb, .flv, .ts, .m2ts, .dat, .mpg, .vob kiterjesztésű fájlokba csomagolva képes értelmezni a készülék. A médialejátszóval a felhasználók megtekinthetik PC-jükön vagy notebookjukon tárolt nagyfelbontású videóikat és fotóikat is. A kezelt képformátumok: JPEG, BMP, PNG, GIF, TIFF.

A támogatott hangformátumok listája sem szerény (MP3, WAV, AAC, OGG, WAV, FLAC, AIFF), ráadásul a tárolóeszközön lévő zenéket a távirányító egy gombnyomásra véletlenszerűen képes lejátszani a készülék.

Az O!Play HDP-R1-be nem építenek saját merevlemezt vagy más memóriát, a tartalmakat tároló külső eszközt (merevlemezt vagy memóriakulcsot) külön kell csatlakoztatni. A nagyfelbontású tartalmak tökéletes lejátszásához megfelelő sávszélességű adatátvitelre van szükség ezen a csatlakozáson. Az eSATA interfész hatszor gyorsabb adatátvitelt tesz lehetővé, mint a 2.0-ás USB. Az eSATA/USB2.0 kombinált port mellett, egy második USB2.0-ás csatlakozója is van a készüléknek.

További csatlakozók az Ethernet LAN, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználó PC-jéről könnyűszerrel továbbítsa fájljai bitfolyamait a médialejátszóba.

Az O!Play HDP-R1 a HDMI mellett kompozit videojelet nyújtó AV kimenettel és optikai digitális audiokimenettel is rendelekezik.

Azt egyelőre nem tudni, hogy az O!Play HDP-R1 mikor és mennyiért kerül forgalomba.

Kapcsolódó linkek:

Western Digital WD TV: a 2. verzió hálózati kapcsolattal?
Western Digital WD TV: egy ügyes kis médialejátszó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .