AV Trend és Hifi Show: ütős Genelec hangrendszer és más újdonságok

1. Oldal

Holnap nyílik a két napig tartó AV Trend és Hifi Show, ahol többek között hallható lesz egy Genelec stúdió lehallgató monitorokból álló Dolby Atmos hangrendszer és látható lesz a Sony VPL-VW520ES projektorral vetített 4K kép, ami állítólag HDR is lesz.


Az AV Trend és Hifi Show idén is a Marriott Hotel Budapest termeiben és szobáiban kerül megrendezésre valamivel több, mint két tucat kiállító részvételével.

A rendezvény legnagyobb hangélményét minden bizonnyal a Genelec stúdió lehallgató hangsugárzói alkotta 7.2.4 konfigurációjú Dolby Atmos hangrendszer nyújtja majd, amit a Corso B teremben állítanak fel.

Az éppen kicsomagolt Genelec hangsugárzók
Az éppen kicsomagolt Genelec hangsugárzók


Az Audmax Kft. és a Dream Cinema Kft. által közösen létrehozott „házi” moziban az alábbi Genelec hangsugárzók szólalnak majd meg (zárójelben a velük egyenként előállítható maximális hangnyomás olvasható):

• Front bal/center/jobb: 3x 1234A (125 dB)
• Hátsó-oldalsó térhang bal/jobb: 4x 1238CF (117 dB)
• Fejfeletti térhang: 4x 8250A (110 dB)
• Mélynyomó: 2x 7271A (118 dB)

Ezek a teljesen aktív Genelec Smart Active Monitor (SAM) hangsugárzók AES/EBU digitális bemenetükön keresztül kapnak tömörítetlen nagy felbontású (akár 192 kHz/24 bites) audiojelet, mégpedig egy Trinnov Audio Altitude 32 AV processzorból (az alábbi képen). A műsorforrás egy Kaleidescape Premiere line filmtároló-lejátszó lesz.

Trinnov Audio Altitude 32
Trinnov Audio Altitude 32Barco Optix Cinemascope.jpg
A 2,37:1 arányú képet egy Barco Optix Cinemascope projektor vetíti egy Screen Research vászonra.

A kiállításon az Ybl Miklós termében az Audio-Technica Central Europe Kft. és az Audmax Kft. standján ott lesznek a Genelec G és F sorozatú házi használatra szánt kisebb aktív hangsugárzói és mélynyomói is.

Sony VPL-VW520ES.jpg
Érdeklődésre tarthat számot az AVmax Kft. által az Árpád teremben bemutatásra kerülő Sony VPL-VW520ES projektor, amivel 4K felbontású tartalmakat és HDR filmrészletet is vetítenek.

Kapcsolódó linkek:

Sony: három új házi-mozi vetítő mutatkozik be az IFA 2015-ön
Barco: új nem is akármilyen házi-mozi vetítő a kínálatban
Genelec: hangsugárzók és mélynyomók házi használatra
Vetítővászon és hang
Genelec hangsugárzók: stúdióból a házi-moziba

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .