Ultra HD Blu-ray: a Sony is bejelentette az első filmeket

1. Oldal

A Sony Pictures Home Entertainment bejelentette az elsőként „4K Ultra HD Disc” lemezformátumon megjelenő filmjeit, amelyek 2016 elején kerülnek forgalomba.
A Sony Pictures Home Entertainment (SPHE) hat film megjelenését jelentette be, amelyek 4K felbontásúak és nagy dinamikatartományúak (HDR) lesznek, és csak „2016 elején” lesznek megvásárolhatóak, nem pedig 2015 végén, ahogy azt néhányan remélték. Néhány film objektum alapú Dolby Atmos és DTS:X hangsávot is kínál majd.

Az SPHE első hat 4K Ultra HD megjelenése tehát a következő: A csodálatos Pókember 2 (The Amazing Spider-Man 2), Salt ügynök (Salt), Hancock, Chappie, Ananász expressz (Pineapple Express) és A Hupikék törpikék 2 (The Smurfs 2).

Man Jit Singh az SPHE elnöke a bejelentés kapcsán felidézte: „Tíz évvel ezelőtt ebben a hónapban a Sony Pictures Home Entertainment szerkesztette Blu-ray Disc-re a világ első játékfilmjét, és továbbra is a lehető leginnovatívabb, legmegragadóbb otthoni szórakoztató élményt hozzuk el a fogyasztóknak.”

Ultra HD Blu-ray_Hancock.jpg
A bejelentéshez mellékelten bemutatott lemeztok borítóján látható a hivatalos 4K Ultra HD logó, ami megkönnyíti az Ultra HD Blu-ray lemezek keresését a boltokban és az online áruházakban. Látható a bal alsó sarokban, hogy milyen a „HDR” megjelölés. A HDR címke feltehetően a szélesebb DCI-P3 színskálát is jelzi. Az Ultra HD Blu-ray lemezek régiókód mentesek.

Az első hat filmet továbbiak is követik majd, mivel a sajtóbejelentés szerint a Sony Pictures már most tucatnál is több új és klasszikus mozifilmből és televíziós műsorból álló 4K tartalomtárral rendelkezik.

A 20th Century Fox már korábban bejelentette első Ultra HD Blu-ray filmmegjelenéseit.

A Sony egyelőre még nem kínál Ultra HD Blu-ray lejátszót, de ami késik, nem múlik. Minden bizonnyal a lemezek megjelenésére és a CES 2016 kiállításra már ez se fog hiányozni.

Kapcsolódó linkek:

Ultra HD Blu-ray: jönnek az első filmek és nem lesz régiókód
A Panasonic kínál elsőként Ultra HD Blu-ray lejátszót
Samsung UBD-K8500: az első Ultra HD Blu-ray lejátszó
Ultra HD Blu-ray: a Digital Bridge-el merevlemezen is lehet a film
Ultra HD Blu-ray: kezdődik az engedélyezés
Az Ultra HD BD lejátszók nem lesznek sokkal drágábbak
Ultra HD Blu-ray: kész a szabvány és itt az új logó
Mi újat tudunk az Ultra HD Blu-Ray lemezformátumról

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .