Hisense: az ULED TV már kapható Európában (Frissítve)

1. Oldal

A TV világpiac egyre jelentősebb szereplője, a kínai Hisense IFA-n bemutatott többzónás LED mátrix megvilágítású és kvantumpötty technológiájú ULED TV-je, HDR támogatással és széles színtartománnyal már kapható Nagy-Britanniában.


Frissítés, 2015. november 15.:

A Hisense a brit piacon bemutatta 65XT910 ívelt képernyőjű 4K „Ultra” LED, azaz ULED csúcstévéjét. A pásztázó és 240 zónában szabályozott fényerejű mátrix LED háttérvilágítás a gyártó szerint az OLED-el összevethető fekete-szintet produkál. A kiemelkedő fényességű képrészletek megjelenítését egy okos csúcsfény algoritmus segíti. A készülék dinamikus kontrasztarány állítólag eléri az 1.000.000:1-et.

Az új készülék bemutatóját a Hisense a Red Bull Racing Milton Keynes-i gyárában tartotta, ahol hároméves szponzori szerződés köttetett az F1-es csapattal.

Az Egyesült Királyságban 2.400 fontért (kb. 1.060.000 Ft) kínált HDR kompatibilis 65XT910 rendelkezik HDCP 2.2 másolásvédett HDMI 2.0a bemenettel és beépített a HEVC (H.265) dekódolás. A készülék Android TV operációs rendszerének már része a Netflix 4K alkalmazás, de azt ígérik, hogy az Amazon Prime Video 4K tartalomszolgáltatási is az lesz az év végéig.

2015. szeptember 14.:

Amit a Samsung SUHD-nak nevez, azt a Hisense ULED-nek. Mindkettő LCD TV és olyan korszerű műszaki megoldásokat alkalmaz, mint a kvantumpötty technológia.

Hisense_ULED_XT910.jpg
Az IFA 2015 kiállításon bemutatott ívelt képernyőjű Hisense XT910 készülékek igyekeznek is mindent kihozni az LCD technológiából, és valószínűleg tudja is mindazt, mint más márkák csúcskategóriás TV-i. A modell Ultra HD felbontású, teljes mátrix háttérvilágítása 240 helyi fényszabályzású zónával rendelkezik, szélesebb – a Hisense elmondása szerint az NTSC 100%-át reprodukáló – színskálával és HDR támogatással állítja elő a képet.

Hisense_ULED_OLED.jpg
A Hisense az OLED versenytársaként igyekszik pozicionálni az ULED-et, és azt Berlinben egy azonos képméretű OLED-el összehasonlítva demonstrálta, azt állítva, hogy az ULED sokkal nagyobb a kontrasztot képes reprodukálni, mint OLED, ami persze távol áll az igazságtól. Ettől függetlenül a Hisense a csúcskategóriás ULED TV-jének képe természetesen nagyszerű.

A Hisense XT910 októbertől lesz kapható 139 és 164 centis (55 és 65 inch) képátlóval 2.000 és 3.500 € (kb. 630.000 és 1.100.000 Ft) árakon.

Kapcsolódó linkek:

Android TV: a Hisense, a TCL és más gyártók is csatlakoznak
A Sharp kilép az amerikai TV piacról, helyét a Hisense veszi át
Erősödő 4K TV és lassuló LCD TV piac 2015 első negyedében
Mi is az a kvantumpötty LCD TV és mire jó?
Samsung: SUHD az elnevezése a kvantumpötty TV-knek
Loewe: a Hisense a kínai partner

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .