Az első kínai OLED TV panel az új Skyworth TV-kbe kerül

1. Oldal

Az eddig a piacon kapható összes OLED TV-ben az LG paneljeit alkalmazták, de a kínai BOE megerősítette, hogy az általa gyártott 140 centis (55 inch) panelt a szintén kínai Skyworth új OLED TV-ibe fogják beépíteni.


Az ETNews adta hírül először, hogy két kínai gyártók összefogva készül belépni az OLED TV piacra, mégpedig teljes egészében hazai gyártású panellel és készülékkel, kihívást jelentve az LG dominanciájának.

Skyworth 4K OLED.jpg
A BOE Display megerősítette, hogy sikeresen állított elő egy a fogyasztói piac számára kész 140 centis (55 inch) Ultra HD OLED TV képernyőt. Mivel a BOE Display csak képernyőt gyárt, ezért a paneleket a Skyworth fogják felhasználni és értékesíteni új OLED TV-iben. A két cég a hírt a kínai HighTech Fair alkalmával jelentette be.

Ez lesz tehát az első valóban piacra is kerülő OLED TV panel, amit nem az LG állít elő.

A Skyworth első OLED TV-jét még 2013-ban mutatta be, és azóta is az LG paneljeit használja. Az LG Display szállítja az OLED panelt jelenleg az összes Panasonic, Philips, Loewe és más márka OLED TV-jéhez. Annak ellenére, hogy az LG más gyártókat is ellát panellel, még mindig 95% -os a részesedése az összes OLED TV eladásokból.

A BOE Display egy 8,5-dik generációs kísérleti gyártósoron állítja elő az OLED panelt a kínai Hefei városában. Az üzem még nem állt át a tömegtermelésre, de a cég már futtatja fel a gyártási kapacitást, amihez jelentős kormányzati támogatást is kap.

A Skyworth TV-k csak Kínában kerülnek értékesítésre, de a cég azt tervezi, hogy a „made in China” OLED TV-k a Metz márkaneve alatt kerülnek majd bevezetésre Európában.

A Metz a szeptemberi IFA 2016 kiállításon már bejelentette OLED TV-it, de akkor mindenki azt feltételezte, hogy azokban LG panelek lesznek.

Néhány év valószínűleg még eltelik mire a kínai OLED TV-k valódi kihívást jelentenek majd az LG számára, de a többszereplős verseny csak jót jelent a piac számára. Az ugyancsak kínai TCL is egy olyan display gyártó üzem felállítására készül, mely 2019-től OLED panelek gyártására is alkalmas lesz.

Kapcsolódó linkek:

LG: 2017-ben indul a nyomtatásos OLED panelgyártás
A TV világpiacot 10 éve a Samsung uralja, de jönnek a kínaiak
LG: 2.500 milliárd Ft-os beruházással épül az új OLED gyár
10K felbontású 2,1 méteres LCD képernyő a kínai BOE-től
LG: OLED TV partnerség kínai és japán cégekkel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .