LG: új firmware gyorsít majd a HDR TV-ken (Frissítve)

1. Oldal

A PlayStation 4 és Xbox One S konzolok nagy dinamikatartományú (HDR) játékaihoz az „input lag” késleltetést 34 ms-ra csökkenti az új firmware frissítés az LG G6, E6 és C6 OLED TV-in.


Frissítés:

A HDTVTest riportja tudósít róla, hogy egy új firmware frissítéssel az LG OLED TV szériák többségében a HDR kompatibilis játékokhoz már választható a „HDR Game” képmód, ami a bemenetről a képmegjelenítésig mért HDR „input lag” késleltetést körülbelül 34 ms-ra csökkenti. Ez az adat már sokkal jobban megfelel a játékos felhasználók számára, mint a frissítés előtti 50-60 ms.

LG_HD_input_lag_HDTVTest.jpg
A 04.25.55 verziószámú frissítés jelenleg csak az USA-ban érhető el, és ott is csak a 2016-os G6, E6 és C6 OLED modellekhez. A B6 modellekhez, melyekbe más chipkészletet építenek, mint a már említettekbe, nem adtak ki frissítést, és nem is tudni, hogy az LG tervezi-e később ezek külön firmware frissítését.

2016. november 23.:

Elégedetlen LG TV tulajdonosok ezrei követelték internetes petícióban, hogy a cég csökkentse OLED TV-i és SUPER UHD (LCD) TV-i HDR játékot érintő „input lag” paraméterét. A Forbes számol be arról, hogy az LG értesült a gondról, és „hamarosan” egy firmware frissítést ad ki annak megoldására.

LG 2016 OLED TV-k.jpg
Az „input lag” az a késlelteti idő, ami alatt a bemeneten megjelenő képinformációból megjelenő kép lesz. Ez a paraméter a televíziós műsorok vagy filmek nézése szempontjából teljesen lényegtelen, de a játékosok számára fontos. Ha ugyanis az „input lag” túl magas, akkor a játékot kezelő úgy érzi, lelassul, mert reakcióidejéhez hozzáadódik ez a késleltetés. A konzol játékosok általában az 50 ms alatti input lag késést még elfogadhatónak tartják, de természetesen a lehető legkisebb értéket preferálják.

Részletek nem ismertek, de az LG a következő nyilatkozatot adta ki:

„Az LG Electronics tudomására jutott, hogy néhány fogyasztó kését tapasztal képernyőjén, mikor HDR játékot játszik LG TV-n.

Az LG mérnökei egy a kérdést kezelő firmware javításon dolgoznak, ami várhatóan hamarosan megjelenik.

Az LG dolgozik egy megoldáson a 2017-es LG TV modellekhez is, ami egy HDR játékmód lehetőségét is tartalmazza.

Az LG elkötelezett, hogy a legmagasabb színvonalú termék minőségét és az ügyfélkiszolgálást nyújtsa.

Ezért sajnálunk bármely kellemetlenséget, amit ez okozott vásárlóinknak, és megerősítjük elkötelezettségünket a kérdés lehető leggyorsabban megoldására.”

A PlayStation 4 Pro és Xbox One S HDR képes játékkonzolok megjelenése nemcsak az LG, de a teljes TV és projektor iparág számára kihívást jelent. Az LG OLED TV-k HDR input lag-ja jelenleg 50-70 ms.

Kapcsolódó linkek:

LG: hibajavító firmware frissítés a B6 OLED TV-khez
PlayStation 4 Pro: a Sony új 4K és HDR konzolja
Xbox One S: a Netfilx 4K és HDR tartalmai is támogatottak
LG: 500 milliárd Ft-os beruházás hajlékony OLED gyártósorba
LG OLED TV a TV-k királya a 2016-os összevetésben is
LG: már piacon a 195 centis (77 inch) G6 csúcs OLED TV
LG: 100.000 óra az OLED TV-k élettartama
LG: a 2016-os SUPER UHD TV-k jellemzői
LG: a 2016-os OLED TV-k jellemzői és árai (Frissítve)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .