LG: OLED TV partnerség kínai és japán cégekkel

1. Oldal

Az LG Electronics egy hete jelentette be tervét, hogy kínai és japán cégeknek tett partneri ajánlattal tenné az OLED képernyős TV-ket elterjedtebbé.


Az LG Electronics, mint a világ második legnagyobb tévégyártója, illetve panelgyártó leányvállalata az LG Display jelenleg egyedüliként állítanak elő tömeggyártásban OLED TV-ket, illetve azokhoz való paneleket, és a legnagyobb támogatói a technológiának. A 2014 decembere óta termelő új OLED panelgyártó üzemmel a cég megnégyszerezte korábbi OLED gyártási kapacitását.

LG_IFA 2014.jpg
Az OLED TV-k hiába nyújtanak jobb képminőséget és fogyasztanak kevesebb energiát, továbbra is jóval drágábbak, mint az LCD TV-k, és ez meg is látszik eladásukon. A Reuters riportja szerint, az LG Electronics partnerekkel együttműködve tervezi az OLED TV-ket elterjedtebbé tenni, mert csak az eladások növelésével lehetne a gyártási költségeket és így az árakat is csökkenteni.

Az LG Electronics bejelentéséből nem derül ki, hogy a partnerség mire terjed ki, és a cégek nevei sem, de korábban is napvilágot láttak már információk és feltételezések a leendő partnerekről.

Néhány kínai TV gyártó, mint a Skyworth Digital Holdings Ltd. és a Konka Group Co Ltd. már használják az LG OLED paneljeit.

Az elmúlt évben, a Sony már kifejezte szándékát, hogy nyitott lenne OLED képernyőket használni televízióiban. Az is erősen feltételezhető, hogy a Panasonic akár már idén piacra kerülő OLED TV-iben is LG OLED paneleket építenének.

A világ legnagyobb TV gyártója, a Samsung nem tervez még OLED TV-t gyártani a közeljövőben, mert véleménye szerint a technológia még nem áll készen tömegfogyasztásra.

Kapcsolódó linkek:

Panasonic: mit kínálnak a 2015-ös TV-k képminőségben?
LG: bővülő OLED TV kínálat a CES 2015 kiállításon
LG: decemberben kezd termelni az új OLED panelgyártó üzem
LG: ütemterv szerint 2017-re kész a feltekerhető OLED TV
Samsung: jövőre sem lesz még OLED TV
LG: az OLED TV három év múlva már olcsóbb lehet az LCD TV-nél

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .