MinDig TV: lezárul az m1 és m2 kísérleti HD-sugárzása

1. Oldal

Az Antenna Hungária (AH) a mai nappal lezárja az m1 és m2 csatorna kísérleti HD-sugárzását a MinDig TV földfelszíni digitális platformon. Az AH az MTV kedvező döntését várja arról, hogy szerződött partnerként csatlakozik a platformhoz.
Antenna Hungária_200px.jpgAz AH februárban bejelentette, hogy február végéig meghosszabbítja az m1 és m2 csatorna szabadon fogható kísérleti HD sugárzását a MinDig TV földfelszíni digitális platformon. Az AH 2009. február 28-án éjfélkor megállapodás hiányában egyelőre lezárja ezt a sugárzást.

Az alábbiakban idézzük az AH kiadott sajtóközleményét:

Mint azt már korábban jeleztük, a kísérleti sugárzás sikeres végrehajtásának köszönhetően a Magyar Televízió és az Antenna Hungária közötti egyeztetések pozitívan zárultak. Az AH-hoz az MTV vezetősége részéről ezt követően nem érkezett további ellenvetés, illetve az Antenna Hungária nem tud további, a szerződéssel kapcsolatos megválaszolatlan kérdésről.

A magyar állam szándéka szerint – mely a Digitális Átállásról szóló törvényben is egyértelműen megállapításra került – az összes közszolgálati televízió- és rádióprogramnak meg kell jelennie a DVB-T platformon a digitális televíziós tender győztese és az NHH között létrejött hatósági szerződésben rögzített kondícióknak megfelelően. Következésképpen az AH az MTV kedvező döntését várja arról, hogy szerződött partnerként csatlakozik a platformhoz. Az m1 és m2 programok HD minőségben újra felkerülhetnek a platformra, amint a digitális terjesztésre vonatkozó szerződés aláírásra kerül.


Hivatalos nyilatkozat egyelőre nem látott napvilágot a Magyar Televízió részéről, de információink szerint az intézmény és főleg annak kuratóriumi testülete még nem tekinti lezártnak a tárgyalásokat. Ennek elsősorban az lehet az oka, hogy nagyon sokan kifogásolják a MinDig TV szolgáltatás budapesti vételi lehetőségeit.

Kapcsolódó linkek:

MinDig TV: februárban is zajlik az m1 és m2 HD sugárzás
A budapesti Száva utcai adótorony már sugároz
Antennák a digitális földi televíziós műsorsugárzás vételéhez
Kísérleti jelleggel m1 és m2 a MinDig TV-n
Az ATV és HírTV adása a digitális földfelszíni televízió hálózaton
Kötelező a vevődekóderek és TV-k alkalmasságának megjelölése
Elindult a MinDig TV digitális földi televíziós szolgáltatás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .