Az Onkyo, a Pioneer és a Philips a TCL-hez kerül?

A kínai elektronikai óriás TCL veheti át az Onkyo, a Pioneer és a Philips audioüzletágának irányítását a csőd szélére sodródott Gibson Brands-től.


Az ausztrál Channelnews híre szerint, a kínai TCL kész átvenni a hatalmas adóságot felhalmozó amerikai Gibson Brands irányítása alatt álló Pioneer és Onkyo márkákat, és a tárgyalások zajlanak a Philips audiotermékeiről is.

Sencseni források szerint a TCL Japánon kívül veszi át a nemzetközi márkák irányítását.

A TCL az egyik leggyorsabban növekvő TV márka az USA-ban, és ezzel a lépéssel tovább szélesítheti globális szórakoztatóelektronikai piaci szerepét.

A források szerint a TCL jelezte, hogy be is fektetne a két japán és az európai márka termékeinek gyártásába.

Nagyon úgy tűnik, hogy Henry Juszkiewicz a Gibson Brands vezérigazgatójának kísérlete, hogy a korábban a gitárokról ismert hangszermárkából „lifestyle” szórakoztatóelektronikai vállalatot formáljon látványosan elbukott.

A Gibson még 2012-ben vált az Onkyo partnerévé, majd 2014-ben vette meg a Philips AV üzletágát, ami akkoriban WOOX Innovations név alatt működött.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .