Xbox One: májusi frissítéssel jöhet a 120Hz-es játék

Az Xbox One X és feltehetően az Xbox One S lesznek első játékkonzolok, amelyek egy májusi szoftverfrissítést követően 120 Hz-es képfrissítésű játékok támogatására is képesek lesznek.


Ahogy a PC-k már évek óta támogatják a 120 Hz-es képfrissítésű játékokat, a játékkonzolok ma még erre csak 60 Hz-el képesek. A Microsoft közlése szerint ez változik meg a jövő havi frissítéssel.

„Áprilisban változó képfrissítési gyakoriságot, 1440p felbontás-támogatást és automatikus alacsony késleltetési módot adtunk (a konzolokhoz). De még nem végeztünk. Májusban további panelfrissítési frekvenciákhoz adunk támogatást. A 120 Hz frissítési frekvenciát támogató játékmonitorokkal és televíziókkal rendelkező játékosok bekapcsolhatják a 120Hz támogatást 1080p és 1440p kimeneti felbontásokhoz. Ez a magas frissítési frekvencia azt jelenti, hogy most már teljes mértékben kihasználható a 120 Hz-es képmegjelenítő előnye.”- áll a közleményben.

Nem derül ki viszont a közleményből, hogy a 120Hz-es kimenet az Xbox One S esetében is támogatott lesz-e, vagy a 1080p illetve 1440p felbontású ilyen magas képsebességhez (HFR) az Xbox One X teljesítménye szükséges. Nem ismert az sem, hogy van-e már játék, ami ezt ki tudja használni.

Az áprilisi frissítéssel a Microsoft már nekilátott Xbox One X esetében bizonyos HDMI 2.1 funkciók szoftveres megvalósításának, de a 4K felbontású 120 Hz-es HFR nem tartozik ezek közé, mert az nagyobb sávszélességet igényelne.

120Hz-es HFR kimenetű Xbox One konzolhoz a tartalmat fogadni és megjeleníteni képes játékmonitorra, TV-re vagy vetítőre van szükség. Néhány TV és vetítő (például az Acer H6521BD, H6540BD és a majdan megjelenő V6810, V6815 és V6820i) már támogatja a 120 Hz-es képfrissítést 1080p felbontásban, de egyelőre csak a 2018-as Samsung QLED TV-k és a márka legdrágább középkategóriás LCD TV-i támogatják a 120Hz-es FreeSync és változó képfrissítési gyakoriság (VRR) HDMI 2.1 funkciókat. Ezekkel biztosítható, hogy a játék változó képsebességű kimenete és a képmegjelenítő tökéletes szinkronban maradjon a lehető legtökéletesebb játékélményhez.

A frissítés tehát májusban jelenik meg és olyan új funkciókat is tartalmaz, mint a jobb családi beállítások, a játékok vagy alkalmazások csoportokba (groups) történő szervezése és egyebek.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .