Bang & Olufsen Beosound Theater: a legek babérjaira törő soundbar

A Bang & Olufsen Beosound Theater nagy teljesítményű, moduláris, bővíthető soundbar hangrendszer, ami más márkák TV-ivel is integrálható.


Az augusztus végen bejelentett Bang & Olufsen Beosound Theater azzal az ambícióval készült, hogy az a világ legnagyobb teljesítményű és legteljesebb térhangzású soundbar hangrendszere legyen. Az innovatív és aprólékosan kigondolt csúcs hangsáv egyetlen termékben nyújtja a több eszközből álló házimozi hangrendszerek teljesítményét.

B&O Beosound Theatre kiemelt

Kristian Teär, a Bang & Olufsen (B&O) vezérigazgatója szerint: „A Beosound Theatre teljesen újradefiniálja az otthoni filmhangzást. Az erőteljes hanggal, a fejlett technológiai platformmal és a moduláris kialakítással a több hangszóróból álló összeállítások körülölelő hangzását egy hangsávba hoztuk össze, ami zavartalanul illeszkedik bármilyen képernyőhöz”. Majd hozzáteszi: „A Beosound Theatre révén feltárjuk az ügyfeleknek a számukra most elérhető csúcsminőségű streaming szolgáltatások teljes potenciálját, és elhozzuk az otthonokba a moziélmény varázsát. Ugyanakkor moduláris felépítésének hála évtizedekig tartó használatra épült, hogy ez a gyönyörű soundbar inkább korszerűsíthető legyen, semmint ki kelljen cserélni.”

A 12 hangszóró – melyek közül két 16,5 centis (6,5”) membránátmérőjű hosszú löketű egyedi mélyhangszóró állítja elő a basszusokat, négy felfelé és oldalra sugároz, a center pedig egy szintén egyedileg gyártott koaxiális konstrukció – és a 12 végerősítő (2x 100W és 10x 60W, összesen 800W) 112 dB (@1m) maximális hangnyomást ígér.

B&O Beosound Theatre felépítés

A Bang & Olufsen Beolab 90 csúcs hangsugárzójához kifejlesztett Beam Width és Beam Direction Control technológiákkal a Beosound Theater háromdimenziós hangirányításra képes, az oldalsó és felfelé sugárzó hangszórók szabadalmaztatott kombinációja révén. Ez azt jelenti, hogy a hangszórók nemcsak előállítják a hangot, de együttműködve szabályozzák a hangsugár szélességét és irányát is.

A soundbar a mellékelt konzollal falra szerelve vagy asztali állványán magában is használható, de könnyedén integrálható a különböző márkák TV-ivel a B&O opcionális állványait vagy falra szerelhető megoldásait alkalmazva. Különösen jól illeszkedik a 139–195 centis (55-77 hüvelykes) LG G2 OLED TV-khez, amelyekre a B&O Beovision TV-k is alapulnak.

A moduláris design része a válaszhatóan kombinálható sötét illetve világos tölgyfarács vagy szürke-melanzs szövet hangszóróburkolat valamint a háromféle (ezüst, feketeantracit és aranytónusú) alumínium ház, mely alumínium szárnyakkal szélesíthető, hogy illeszkedjen az adott TV képernyőméretéhez (lásd az alábbi képen).

B&O Beosound Theatre arany

A szinte bármilyen tévéképernyő zavartalan dokkolását biztosító Beosound Theatre interfész konzol motorizált és egységes integrált TV dizájnt mutat, mert mindent ügyesen eltakar a TV-hez csatlakoztatott médiadobozok elhelyezésére és a kábelek elrejtésére a konzolban kialakított rekesz.

A soundbar maga tehát egy 5.1.2-es konfiguráció, de további (akár 8 Wireless Powerlink és 8 PowerlinkB&O hangsugárzókat csatlakoztatva a WiSA kompatibilis Beosound Theatre egy 7.1.4 hangcsatornás Dolby Atmos térhangrendszer center hangsugárzójaként is funkcionálhat. Ezt támogatja az objektumalapú 3D hangformátum integrált dekódolása és a hangsugárzók képességeit maximálisan kihozó B&O True Image algoritmussal egyedileg-hangolt utófeldolgozás.

Ráadásul a Beosound Theater egy új, semmihez sem hasonlítható basszusmenedzsment rendszerrel rendelkezik. Más rendszerek egyszerűen az azokat a leghatékonyabban előállító hangsugárzókra küldik a mélyhangokat – általában a mélynyomóba –, a Beosound Theater  viszont a rendszer összes Bang & Olufsen hangsugárzóját használja, hogy egyetlen egységként működjenek együtt. Ez biztosítja, hogy a különböző hangsugárzók együtt és ne egymás ellen működjenek, nemcsak a teljes rendszerben rejlő maximális potenciált garantálva, de kontrollálva az állóhullámokat is a helyiségben.

B&O Beosound Theatre plusz Beolab 28

A Beosound Theatre soundbar a térhangzás kiteljesítéséhez például hátsó surround sugárzóként háromszögben elrendezve kiegészíthető egy pár Beolab 28 hangsugárzóval, melyek vezeték-nélküli kapcsolaton át csatlakoztathatóak a rendszerhez.

A Roomsense nevű új beállítási technológiával a külső mikrofont a hallgatási pozícióban elhelyezve a Beosound Theatre a Bang & Olufsen alkalmazással méri és optimalizálja a hangzást, több hangsugárzó esetén azok elhelyezésének megfelelően kompenzálva azok hangját és általános szobakompenzációt végezve a nem kívánt rezonanciák elkerülése érdekében.

A kétsávos Wi-Fi kapcsolattal rendelkező Beosound Theatre a vezeték-nélküli zenei streaming lehetőségéhez Apple AirPlay 2, DLNA, Chromecast buil-in, Spotify Connect, Deezer és QPlay támogatást nyújt és persze a Bluetooth audio streaming is lehetséges. A soundbar a többszobás zenehallgatást is kiszolgálja.

A Bang & Olufsen Beosound Theater ára 6.490 € (kb. 2.650.000 Ft), ami nem lehet meglepő a márkát ismerők számára.

A Bang & Olufsen Beosound Theater termékáttekintő adatlapjából minden további műszaki részlet kiolvasható.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .