Microsoft: indul a HDTV és HD filmletöltés az Xbox 360 tulajdonosok számára

1. Oldal

Ahogy azt sejteni lehette a Microsoft nemcsak egyszerű játékkonzolnak szánja az Xbox 360-at, de olyan platformnak, mely lehetőséget biztosít a cég nagyra törő internetes médianyomulásának is.
November 22-től, a Microsoft Xbox 360 piacra kerülésnek első évfordulójának napjától a több millió ilyen konzol tulajdonosa már nemcsak egyszerű játékosnak tekintheti magát, de a teljes szórakoztatóelektronikai ipart érintő szolgáltatás részesének is. Az Xbox 360 lesz ugyanis az egyike azoknak a nagy tömegben elterjedt eszközöknek, melyek segítségével nagyfelbontású televíziós műsorok és filmek válnak letölthetővé az internetről – az utóbbi, ismereteink szerint az első ilyen lehetőség az Egyesült Államokban.

A szolgáltatás az Xbox Live Video nevet kapta, és a CBS, MTV, Comedy Central, VH1, Turner, UFC szabvány (SD) és HD televíziók programjaihoz valamint mások mellett a Warner Bros., Paramount HD filmjeihez juthatnak majd hozzá a regisztrált Xbox 360 tulajdonosok Microsoft pontokért cserébe.

xbox360_letöltes.jpgA filmeket csak „kölcsönözni”, a TV műsorokat csak „megvásárolni” lehet majd. Mind a TV programok, mind a filmek csak letölthető formában lesznek elérhetőek, bár rövid előzetesek adatfolyamként (stream) is megnézhetőek majd a szolgáltatás kezelőfelületén. Csak az Xbox 360 belső meghajtójára lehet a letöltést végrehajtani, külső meghajtóra nem. A „megvásárolt” TV műsor tetszőleges számban és konzolra tölthető le, és egy másik Xbox 360-on is lejátszható hordozható meghajtó segítségével. A törölt TV show pedig később újra letölthető akár SDTV, akár HDTV formában. A filmek akár többször is megtekinthetőek az első 24 órában, azután viszont ugyanannyit kell fizetni értük, mint az első letöltéskor, bár a mozi adatai nem szükségképpen törlődnek, ugyanis azok újratöltés nélkül tárolhatóak a meghajtón akár 14 napig. A VC-1 (WMVHD) tömörítésű, 720p felbontású, 5.1-csatornás surround hangú HD műsorok adatátviteli sebesség 6,8 Megabit/sec. Egy átlagos HD mozi 4-5GB, az egyórás (44 perces) HDTV 2,2GB, az SDTV kb. 600MB letöltését igényli.

Kapcsolódó linkek:

Microsoft Xbox 360: 1080p lejátszás az új rendszerfrissítéssel
A jövő szórakoztatóelektronikai platformjai
Az Egyesült Államokban már legálisan letölthetőek bizonyos hollywoodi filmek
Legálisan letölthető hollywoodi filmek az Interneten
Mit hozhat az új, videólejátszós Apple iPod
Nagyfelbontású videó az Interneten
A hollywoodi stúdiók a legális filmletöltés megteremtésére készülnek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .