BOE: OLED TV panelek szállítását tervezi a kínai gyártó

A BOE már idén megkezdheti a 139 centis (55”) és nagyobb OLED TV panelek kereskedelmi célú előállítását K+F gyártósorán.


Májusban kelt szárnyra a hír, hogy a BOE SID Display Week 2022 kiállításon bemutatott 240 centis (95”) 8K OLED TV panelje forgalmazását tervezi. Nem sokkal később jelent meg a Biz Chosun cikke, mely arról tudósít, hogy a kínai gyártó valójában ötféle nagyméretű OLED TV panel kereskedelmi forgalomba-hozatalára készül.

BOE OLED TV képernyő

A cikk fordítása szerint: „a DSCC piackutató cég egy nemrégiben közzétett jelentésében bejelentette, hogy a kínai BOE nagyméretű OLED panelek kereskedelmi forgalomba-hozatalára készül TV-khez. Úgy tudni, hogy a BOE összesen ötféle OLED TV méretet készít elő kereskedelmi forgalmazásra 55 hüvelyktől 95 hüvelykig (139 centitől 241 centiig). Valójában minden TV-khez eladott OLED panelt gyártani terveznek.”

Ha a hír igaz, akkor a dél-koreai LG Display és a Samsung Display mellett a kínai BOE lehet a harmadik gyártó, mely mások által előállított OLED TV-khez paneleket szállít. Az LG Display WOLED paneljét jelenleg körülbelül húsz márka TV-ibe építik, míg a Samsung Display QD Display vagy QD-OLED képernyője két TV márka készülékeibe kerül be.

A kis és közepes méretű kijelzők OLED paneljeit már eddig is sikerrel gyártó BOE várhatóan már ebben az évben megkezdi a kínai Hefei városában található 8. generációs (2,2 x 2,.5 méteres hordozójú) B5 K+F gyártósoron az OLED TV panelek előállítását. A várakozások szerinti kiszállítás évi 300.000 darab lenne, ami a tavaly 6,52 millió OLED TV panelnek több mint 5%-ának felel meg.

A Display Week 2022 kiállításon bemutatott BOE OLED TV panel jellemzői – a 800 nit (cd/m2) csúcsfényesség, a 150 nit (cd/m2) teljes képernyős fényessége, a 99%-os DCI-P3 színtér-reprodukció és a120 Hz-es képfrissítési gyakoriság – hasonlóak az LG Display paneljeihez.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .